Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Ο καφές μπορεί να μας γλυτώσει από πρόωρο θάνατο!

Ο καφές μπορεί να μας γλυτώσει από πρόωρο θάνατο!

Ο καφές κάνει καλό
Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να χαίρονται – Ο καφές μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας!

Ο καφές κάνει καλό στην υγεία μας υποστηρίζει μια νέα μελέτη τα συμπεράσματα της οποίας είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μπορεί να είναι ευεργετικό να πίνει κάποιος 2-3 φλυτζάνια καφέ την ημέρα. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο από κάποιες ασθένειες που προκαλούν πρόωρο θάνατο.

Η μελέτη που θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη του είδους της, παρακολούθησε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε 10 ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια 16 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καφέ, όσοι πίνουν τακτικά δείχνουν σημάδια ότι έχουν υγιή συκώτια και κυκλοφοριακά συστήματα. Καθώς και χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής. Όπως λέει στα συμπεράσματα του ο επιδημιολόγος και επικεφαλής της μελέτης Marc Gunter. 

Τα ευρήματα ανέφεραν επίσης ότι “η υψηλότερη κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία”. Συμπεριλαμβανομένων των κυκλοφορικών ασθενειών και των πεπτικών νόσων. Αυτά λέει ο Gunter, ο οποίος είναι και επικεφαλής του τμήματος διατροφής και μεταβολισμού του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο στην Λυών της Γαλλίας.

Παρόμοια υπάρχουν και προηγούμενες μελέτες μικρότερης όμως κλίμακας. Οι οποίες έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και της αυξημένης αντίστασης σε ορισμένες ασθένειες. Αλλά τα ευρήματα του Gunter παρέχουν τα πιο σημαντικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα. “Ειδικότερα όσον αφορά τις διάφορες πεπτικές νόσους και τους θανάτους από ηπατικές νόσους τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά” ανέφερε.

Ο Gunter λέει ότι το επόμενο βήμα είναι να αναλύσουμε περαιτέρω και σε βάθος την χημική σύνθεση του καφέ. Για να καταλάβουμε γιατί ο καφές κάνει καλό και τι κάνει αυτό το ποτό ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ας αφήσουμε τους επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνα τους και ας απολαύσουμε εμείς το επόμενο φλιτζάνι με τον αγαπημένο μας καφέ.

Προσοχή όμως: Ο καφές κάνει καλό στην υγεία αλλά αν θέλετε να είναι υγιεινός αποφύγετε αν είναι δυνατόν 100% την ζάχαρη!

Ο καφές κάνει καλό
Ο καφές έως 2-3 φλιτζάνια την ημέρα μπορεί να μας κάνει καλό