Αρχική » Σχόλια » Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης επί “σκηνής”

Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης επί “σκηνής”

Στην Ελλάδα του 2017 κάνει επιλεγμένες “ζωντανές” εμφανίσεις το σκήνωμα της Αγίας Ελένης. Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό σκήνωμα που κάνει εμφανίσεις δημόσια.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής του σκηνώματος της Αγίας Ελένης ήταν και άλλα σκηνώματα, όπως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος που είναι και γνωστός για τις “σκηνωματικές” του εμφανίσεις και αντιδράσεις.

Παυλόπουλος σκήνωμα Αγίας Ελένης
Ο ΠΤΔ σε φάση “σκήνωμα”…

Σε ρόλο guest star το Τίμιο Ξύλο που έρχεται να πλαισιώσει την Αγία Ελένη σε αυτές τις μοναδικές εμφανίσεις και υπόσχεται στο κοινό πραγματικά μεγάλες στιγμές. Όταν αυτές οι υποσχέσεις έρχονται από το Τίμιο Ξύλο και την παρέα του, φυσικά, δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Όπως και το Άγιο Φως, έτσι και το σκήνωμα της Αγίας Ελένης με τα του Τιμίου Ξύλου ήρθαν στην χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους… Τίμια πράματα!

Σε αυτά τα πράματα δεν κάνουμε εξαιρέσεις, μα ούτε και τσιγκουνιές. Άμα είσαι πεθαμένος, σε μορφή ξύλου ή σκηνώματος και υπόσχεσαι θαύματα εμείς ξηγιόμαστε κιμπάρικα. τώρα άμα είσαι νέος και προσπαθείς να έχεις μέλλον σε μια σύγχρονη χώρα, βρίσκεσαι σε λάθος μέρος και καλό είναι να πάρεις το αεροπλάνο (όχι αυτό που έφερε την Αγία Ελένη και το Honest Wood… είναι ακριβό αυτό) και να φύγεις.

Χαμός γίνεται, λοιπόν, στο Αιγάλεω για μια σέλφι με την Αγία Ελένη και την παρέα της γιατί στην Βενετία που την είχανε ήταν κομματάκι δύσκολο να πάει ο πιστός τώρα με την κρίση. Αν και πριν την κρίση ο πιστός πάλι δεν θα πήγαινε Βενετία και θα προτιμούσε την Ψαρού που είχε και σαμπανιέρα δίπλα στην ξαπλώστρα και δεν χρειαζόταν θαύματα μια που ζούσε το θαύμα του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Καλά να είμαστε και θα μας αξιώσει ο Μεγαλοδύναμος να  δούμε και να προσκυνήσουμε και άλλα σκηνώματα, πέρα από το πραγματικά υπέροχο σκήνωμα της Αγίας Ελένης, όπως κάνουμε εδώ και χρόνια.

Σε λείψανα, σκηνώματα και άγιες παντούφλες έχουμε στρέψει την ελπίδα μας και σίγουρα ένα χέρι τίμιο ξύλο το τραβάει η ψυχή μας… Καληνύχτα!