Αρχική » Photos & Videos » Το Facebook στα χνάρια του Snapchat;

Το Facebook στα χνάρια του Snapchat;

Το Facebook είναι στο προσκήνιο και μάλιστα στο ψηλότερο βάθρο για πάρα πολλά χρόνια. Ίσως πολλά περισσότερα από όσοι κάποιοι θα περίμεναν και κάποιοι άλλοι θα ήθελαν (σε αυτή την 2η κατηγορία βρίσκομαι κι εγώ). Δεν είναι όμως αδικαιολόγητη αυτή του η παντοκρατορία. Πέρα από την ικανότητα του να βρίσκει νέα πράγματα για να κρατά και να αυξάνει την δημοτικότητα του, έχει και την ικανότητα να αντιγράφει ότι βλέπει πως τραβά την προσοχή του κοινού.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το Facebook προσπαθεί πολύ σκληρά τον τελευταίο καιρό να αντιγράψει το Snapchat. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το γιγαντιαίο κοινωνικό δίκτυο έχει προσθέσει διάφορα χαρακτηριστικά που, κατά την άποψη μου και κατά τα φαινόμενα, είναι εμπνευσμένα από την εφαρμογή με το φαντασματάκι.

Τελευταίο χαρακτηριστικό που μοιάζει να ακολουθεί αυτή την τάση είναι αυτό με τις φωτογραφίες του Facebook όπου θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τις δικές τους “κορνίζες” για το προφίλ τους, στις φωτογραφίες και στα videos τους.

Όπως λέει το ίδιο το Facebook, τα “πλαίσια” (η κορνίζες όπως λέω εγώ) είναι ένας δημιουργικός τρόπος με τον οποίο οι χρήστες διασκεδάζουν ή δείχνουν την υποστήριξή τους. Τώρα μπορείτε κι εσείς να δημιουργείτε πλαίσια που μπορούν άλλοι χρήστες να προσθέτουν σε φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook.

Ουσιαστικά, θέλετε άλλους να χρησιμοποιούν τα πλαίσια σας, όπως αυτό που προσφέρει Snapchat με custom Geofilters. Μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τη δική σας εδώ και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και να ακολουθήστε τα απαραίτητα βήματα.