Ασύρματο router ASUS, κάτι που δεν θα θες να κρύψεις

Αρχική » Προϊόντα » Ασύρματο router ASUS, κάτι που δεν θα θες να κρύψεις
Νέο ασύρματο router ASUS
Νέο ασύρματο router ASUS

Εδώ και χρόνια έχουμε συνηθίσει τα routers ή οι διακομιστές να είναι κάτι μαύρα ή άσπρα κουτιά που προσπαθούμε συνήθως να κρύψουμε πίσω από τις τηλεοράσεις και τα ράφια μας. Το νέο ασύρματο router ASUS ελπίζει να μας κάνει να σκεφτούμε διαφορετικά.

Το Blue Cave, όπως ονομάζεται το νέο ασύρματο router ASUS, που μοιάζει σαν γλυπτό μοντέρνας τέχνης, σαν high end ηχείο με πρωτοποριακό σχεδιασμό ή σαν αυτούς τους περίεργους ανεμιστήρες χωρίς έλικες. Η συσκευή με την τρύπα είναι ένας δρομολογητής ή διακομιστής WiFi dual band AC2600 που, όπως υποσχέθηκε η εταιρεία, μπορεί να χειριστεί αρκετές συνδέσεις και πολλαπλές συνδέσεις ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.

Το ασύρματο router ASUS Blue Cave δεν διαθέτει αυτό το σχέδιο μόνο για μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση και για να τραβήξει τα βλέμματα, αν και είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Η εταιρεία, αντί να προσθέσει τις κεραίες έξω από τη συσκευή τις έχτισε στην οροφή του Blue Cave. Η μητρική πλακέτα – η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία Intel – κάθεται στο κάτω μέρος της συσκευής, με την τρύπα να παρέχει την χρήσιμη και απαραίτητη απόσταση μεταξύ των δύο.

[amazon_link asins=’B01562PSIU,B0031SUB4S,B00XUDWDZE’ template=’ProductCarousel’ store=’dogforumgr-21′ marketplace=’UK’ link_id=’c3a9b45e-4484-11e7-9ce1-f1e544bf738a’]

Η χωρητικότητα και το ιδιαίτερο design δεν αποτελούν υποκατάστατο της ταχύτητας, αλλά η ASUS πιστεύει ότι το ασύρματο router ASUS Blue Cave θα σας επιτρέψει να προβάλλετε βίντεο 4K και να μοιράζεστε αρχεία χωρίς καθυστέρηση. Επιπλέον, ο διακομιστής υποστηρίζει το IFTTT (και την Alexa) απευθείας ή out of the box όπως λέμε, βοηθώντας σας στην λειτουργικότητα και την άνεση του ψηφιακού σας σπιτιού.

Η ασφάλεια και ιδιαίτερα η ασύρματη ασφάλεια, όταν μιλάμε για την διασύνδεση μέσω internet διαφόρων πραγμάτων και συσκευών (internet of things), είναι ένα καίριο θέμα στην εποχή μας. Η ASUS, όπως συνηθίζει, συνδέει και προσφέρει το AiProtection, μια λύση ασφάλειας δωρεάν – “free for life” – από την Trend Micro, μέσα στο ασύρματο router ASUS Blue Cave.

Επιπλέον, η ASUS επιτρέπει στους χρήστες smartphone να τρέχουν το router από μια εφαρμογή στο smartphone τους με παρόμοιο τρόπο όπως με το Google WiFi. Οι διαχειριστές μπορούν να δουν τη χρήση του δικτύου, να ορίσουν χρονικά όρια ανά χρήστη και να ελέγξουν ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ποιες όχι. Οι εφαρμογές θα στέλνουν, επίσης, μια ειδοποίηση κάθε φορά που μια νέα συσκευή προστίθεται στο δίκτυο και αν το AiProtection εντοπίσει πιθανή απειλή.

Το ασύρματο router ASUS Blue Cave φαίνεται παράξενο, ιδιόμορφο και μοντέρνο λόγω αυτής της τρύπας. Δεν θα μπορούσα να πω πως μοιάζει με σπηλιά, αλλά μπορώ να πω πως θα με ενδιέφερε η αγορά. Ενδιαφέρον που προφανώς μοιράστηκαν και οι δημοσιογράφοι στο Asus Computex, στην παρουσίαση του και αναρωτήθηκαν για το “Πότε και Πόσο”. Η ASUS, όπως συνηθίζει, δεν έδωσε ακριβή χρόνο διάθεσης του ασύρματο router ASUS Blue Cave, μα η τιμή του θα είναι γύρω στα 180$.