Βλαβερά συστατικά βρεφικών καλλυντικών!

Αρχική » Προϊόντα » Βλαβερά συστατικά βρεφικών καλλυντικών!
4 Βλαβερά συστατικά βρεφικών καλλυντικών που πρέπει να αποφύγετε!

Η αγορά των βρεφικών προϊόντων είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία σταθερά αναπτύσσεται προσφέροντας ολοένα και περισσότερα ελκυστικά προϊόντα για τα μωράκια τα οποία βέβαια απευθύνονται σε εμάς, ως γονείς για να τα αγοράσουμε. Θα πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και καχύποπτοι διότι υπάρχουν βλαβερά συστατικά βρεφικών καλλυντικών που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε.

Πόσα όμως από αυτά τα προϊόντα είναι τόσο αθώα και τόσο αγνά όσο ισχυρίζονται οι εταιρείες παρασκευής τους;

Πόσα από αυτά τα προϊόντα αξίζουν την επιλογή μας και είναι όντως καλά για τα μωράκια μας;

Ας δούμε αναλυτικά, παρακάτω, ποια είναι κάποια από τα κύρια βλαβερά συστατικά βρεφικών καλλυντικών και τοξικά συστατικά που θα πρέπει να αποφεύγουμε κατά την επιλογή και αγορά των καλλυντικών του παιδιού μας.

Προπυλενογλυκόλη (propylene glycol)

H χημική αυτή ουσία, βοηθά τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν προκειμένου να απορροφηθούν και να διεισδύσουν στο δέρμα τα συστατικά των κρεμών και των προϊόντων καθαρισμού όπως τα μωρομάντηλα. Το ίδιο συστατικό το συναντάμε να χρησιμοποιείται σε κινητήρες αεροπλάνων, υγρά υαλοκαθαριστήρων και σε άλλες χρήσεις που δεν ταιριάζουν με τον αγνό οργανισμό ενός μωρού!

Mineral oil

Εδώ, επί της ουσίας, έχουμε ανάμειξη ορυκτέλαιου (δηλαδή φθηνό υποπροϊόν επεξεργασίας πετρελαίου) με ελκυστικό άρωμα, το οποίο επιφέρει έναν καταστροφικό συνδυασμό. Ουσιαστικά ενεργεί ως πλαστική επικάλυψη η οποία αναστέλλει τη φυσική λειτουργία του δέρματος στην αποβολή των τοξινών και των βλαβερών ουσιών.

Parabens

Δυστυχώς parabens βρίσκουμε σε αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα και προϊόντα ενυδάτωσης. Τα Parabens είναι νευροτοξίνες και συνδέονται με την αναπαραγωγική τοξικότητα ενώ μπορεί να ευθύνονται για ορμονικές διαταραχές αλλά και ερεθισμό του δέρματος.

Triclosan

To Triclosan χαρακτηρίζεται ως αντιβακτηριδιακό, που ευθύνεται όμως και για ενδοκρινολογικές διαταραχές, βλαβερό για το περιβάλλον, ενώ σε έρευνες έχει χαρακτηριστεί και ως καρκινογόνο.

Προσεκτικός έλεγχος για την σωστή επιλογή!

Πρέπει, λοιπόν, να επιλέγουμε προσεκτικά τα καλλυντικά του μωρού μας και να είμαστε πάντα λογική και φειδωλοί στην χρήση τους!

Δύο είναι τα σημεία προσοχής:

Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσοστιαία χρήση φυσικών συστατικών και παράλληλα η απουσία των βλαβερών χημικών συστατικών που αναφέραμεΈτσι φροντίζουμε να διατηρείται υγιής και ασφαλής τόσο η επιδερμίδα όσο και ο οργανισμός του μικρού μας!

Η Εταιρεία AGNOTIS, χάρη στο άρτια καταρτισμένο επιστημονικό και ερευνητικό της προσωπικό, γνωρίζει τις απαιτήσεις μιας βρεφικής επιδερμίδας και φροντίζει να εξασφαλίσει για εσάς και το μωράκι σας την καλύτερη ποιότητα!

Όλα τα προϊόντα της νέα σειράς βρεφικής φροντίδας Agnotis ξεπερνούν το 90% σε φυσική σύσταση και ΔΕΝ περιέχουν κανένα από τα παραπάνω βλαβερά συστατικά!

Παράγοντας και συσκευάζοντας τα προϊόντα της εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα, επιτυγχάνεται ο συνδυασμός της αριστης ποιότητας, της προσιτής τιμής και της στήριξης της εγχώριας οικονομίας.

Επωφεληθείτε άμεσα των προνομίων και της Δωρεάν Αποστολής (μαζί με παραγγελία πάνας) των προϊόντων της εταιρίας πατώντας κλικ ΕΔΩ.