Αρχική » Σχόλια » Εφαρμογή Tik Tok: Ο απόλυτος οδηγός – Από αρχάριος σε viral

Εφαρμογή Tik Tok: Ο απόλυτος οδηγός – Από αρχάριος σε viral

H εφαρμογή Tik Tok έχει πλέον καθιερωθεί ως η δημοφιλέστερη νέα εφαρμογή στον παγκόσμιο διαδικτυακό κόσμο. Η εφαρμογή Τικ Τοκ φέρνει μια νέα εποχή στον κόσμο των social media τραβώντας την προσοχή μικρών και μεγάλων.

Τι είναι η εφαρμογή Tik Tok

H εφαρμογή Tik Tok ήταν παλαιότερα γνωστή ως Douyin, ονομασία με την οποία είχε κυκλοφορήσει στην Κίνα το Σεπτέμβριο του 2016.  Το Τικ Τοκ είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο από το χρήστη. Η εφαρμογή Tik Tok ανήκει στην ίδια μητρική εταιρεία (την Κινεζική ByteDance) που αγόρασε το μουσικό λογισμικό Musical.ly το Νοέμβριο του 2017.  Από τότε όλοι οι χρήστες του Musical.ly αυτόματα μεταφέρθηκαν στην εφαρμογή Tik Tok.

Η εφαρμογή Tik Tok έφτασε το πρώτο δισεκατομμύριο της τον Φεβρουάριο του 2019 και χρειάστηκε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες για να κερδίσει μισό δισεκατομμύριο ακόμα!

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και στην εφαρμογή Tik Tok οι χρήστες μπορούν να κάνουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς, επίσης, να κάνουν remix με αυτά και να τα αναδημοσιεύσουν.



Μερικά στατιστικά για την εφαρμογή

Το Tik Tok είναι μακράν μια από τις πιο κατεβασμένες εφαρμογές του κόσμου τα τελευταία χρόνια, έχοντας ξεπεράσει το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου και 1,5 δισεκατομμυρίων λήψεων στο App Store και το Google Play σε ένα μόνο έτος, το 2019.

Zhang Yiming ο δισεκατομμυριούχος πίσω από την εφαρμογή Tik Tok
Zhang Yiming ο δισεκατομμυριούχος πίσω από την εφαρμογή Tik Tok

Η εφαρμογή Tik Tok έφτασε το πρώτο δισεκατομμύριο “κατεβάσματα” (downloads) της τον Φεβρουάριο του 2019 και χρειάστηκε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες για να κερδίσει μισό δισεκατομμύριο ακόμα!

Το Τι Τοκ έχει 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, μέχρι σήμερα. Αυτό κατατάσσει το Tik Tok 9ο στην λίστα των κοινωνικών δικτύων, μπροστά από πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες και εφαρμογές όπως LinkedIn, Twitter, Pinterest και Snapchat.



Για να σας δώσω μια ιδέα για την απόδοση άλλων εφαρμογών σε σύγκριση με την εφαρμογή Τικ Τοκ, χρειάστηκε το Instagram έξι χρόνια από την κυκλοφορία του για να κερδίσει τον ίδιο αριθμό μηνιαίων ενεργών χρηστών που κατάφερε να πετύχει το Tik Tok σε λιγότερο από τρία χρόνια. Το Facebook, για τον ίδιο μηνιαίο αριθμό ενεργών χρηστών χρειάστηκε σχεδόν πάνω από τέσσερα χρόνια.

Γιατί να κάνεις Tik Tok λογαριασμό

Έχετε δίκιο να αναρωτιέστε… Όλοι θα ήθελαν να μάθουν γιατί η εφαρμογή Tik Tok είναι τόσο δημοφιλής και η πιο “κατεβασμένη”.

Πώς ξεπέρασε το Instagram, το Facebook, ακόμη και το Youtube; …Ας ρίξουμε μια ματιά.

Το Tik Tok είναι διαφορετικό. Η εφαρμογή εστιάζει σε όλους τους χρήστες της, παλιούς ή νέους και τους παρέχει μια πλατφόρμα για να λαμβάνουν προβολές από όλο τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές σύντομης δημιουργίας βίντεο διαθέσιμες στην αγορά, αλλά γιατί οι άνθρωποι τείνουν περισσότερο προς το Tik Tok;

Πολλοί διάσημοι στην εφαρμογή Tik Tok
Πολλοί διάσημοι στην εφαρμογή Tik Tok

Η απάντηση είναι ο αλγόριθμος της εφαρμογής Τικ Τοκ

Ναι, ο αλγόριθμος του Tik Tok έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα βίντεο να προσελκύουν βάσει του περιεχομένου τους. Όταν ένας χρήστης δημοσιεύει ένα βίντεο και λαμβάνει έναν καθορισμένο αριθμό προβολών, επισημάνσεων “μου αρέσει” (like) και σχολίων, τότε εμφανίζεται σε ακόμα περισσότερους χρήστες.

Το Tik Tok δεν μοιάζει με τις άλλες πλατφόρμες της αγοράς που εστιάζουν σε συγκεκριμένους βασικούς χρήστες. Ενθαρρύνει κάθε χρήστη να συμμετέχει.


Επιπλέον, η εφαρμογή Tik Tok έχει πολλά αστεία και κοινόχρηστα “tik tok emoji” και τραγούδια. Το tik tok live είναι, επίσης, διαθέσιμο και σας κάνει να αλληλεπιδράτε εύκολα με άλλους χρήστες. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις δυνατότητες για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό βίντεο. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσετε οπαδούς, φίλους ή ακόλουθους από ότι στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε για την Πληροφορία – Πότε και πως μπορεί να μας βλάψει

Η εφαρμογή Tik Tok διαθέτει πολλούς τρόπους για να προσθέσει περισσότερη διασκέδαση στα βίντεο των χρηστών.  Υπάρχουν επιλογές μαγνητοσκόπησης σε γρήγορη ή αργή κίνηση, υπάρχουν πάρα πολλά φίλτρα και εφέ, δίνεται ακόμα και η δυνατότητα να αναπαράγεται το τραγούδι προς τα πίσω, σύνδεσης με άλλο χρήστη προκειμένου να  κάνουν Τικ Τοκ ντουέτο και πολλά ακόμα.

Τα βίντεο που δημιουργούν οι χρήστες μπορούν να τα κοινοποιήσουν στους φίλους τους ή ακόμα και να τα δημοσιεύσουν σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Μessenger, το What’sApp, το Viber, κ.α.

Πως κάνω λογαριασμό στο Tik Tok

Το να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στην εφαρμογή Tik Tok είναι κάτι πολύ εύκολο και φυσικά το πρώτο βήμα είναι να κατεβάσεις το Tik Tok App. Αφού το κατεβάσεις και το εγκαταστήσεις ακολουθείς τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Tik Tok.
  • Κάντε κλικ οπουδήποτε στο βίντεο για να ξεκινήσετε την εγγραφή.
  • Επιλέξτε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με την οποία θέλετε να εγγραφείτε.
  • Εισαγάγετε την ημερομηνία γέννησής σας. δώστε τον αριθμό τηλεφώνου ή το email σας για να λάβετε επιβεβαίωση.
  • Εισαγάγετε τον τετραψήφιο κωδικό που λάβατε.
  • Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Tik Tok.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο “Δεν είμαι ρομπότ” και τελειώσατε!

Εάν εγγραφείτε στην εφαρμογή Tik Tok με τον αριθμό τηλεφώνου σας, η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα γενικό όνομα χρήστη, π.χ. user12345678. Η χρήση μιας διεύθυνσης email δημιουργεί ένα πιο εξατομικευμένο αναγνωριστικό (αν και αυτό μπορεί να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα απορρήτου για τους χρήστες).

Το 41% των χρηστών του Tik Tok είναι μεταξύ 16-24 ετών - efarmogi
Το 41% των χρηστών του Tik Tok είναι μεταξύ 16-24 ετών

Για να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας, πατήστε το εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία που μοιάζει με το πάνω μέρος ενός ατόμου. Στη συνέχεια, πατήστε “Επεξεργασία προφίλ”. Εδώ, μπορείτε να το αλλάξετε σε κάτι πιο μοναδικό, καθώς και να προσθέσετε βιογραφικό, εικόνα και βίντεο προφίλ.

Από προεπιλογή, οι λογαριασμοί Tik Tok είναι δημόσιοι, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει το προφίλ σας και να δει τα βίντεο που δημοσιεύετε. Για να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις απορρήτου, πατήστε τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας.

Τα σημερινά παιδιά χρειάζονται ώριμους γονείς – Ενδιαφέρον άρθρο!

Πως βλέπω βίντεο στο Τικ Τοκ – Πλοήγηση στην εφαρμογή Tik Tok

Τώρα που το προφίλ σας είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να παρακολουθήσετε μερικά Tik Toks. Η εφαρμογή χωρίζεται σε δύο κύριες ροές. Η προεπιλογή είναι “Για Εσάς” (For You), μια αλγοριθμικά δημιουργημένη ροή βίντεο παρόμοια με τη σελίδα “Εξερεύνησης” του Instagram. Σύρετε προς τα αριστερά και θα βρείτε το άλλο, “Ακολουθώντας” (Following), το οποίο διαθέτει μεταφορτώσεις από άτομα που επιλέγετε να ακολουθήσετε. Το Tik Tok είναι σαν μια ατελείωτη ποικιλία σόου. Είναι καθαρή ψυχαγωγία. Ακολουθήστε δημιουργούς που σας κάνουν να γελάτε, που δημοσιεύουν ξεκαρδιστικά σκετς ή επιλέξτε “αξιολάτρευτους λογαριασμούς” που δημοσιεύουν τα πιο χαριτωμένα σκυλάκια που έχετε δει ποτέ…

Θα παρατηρήσετε στα δεξιά κάθε βίντεο του Tik Tok μια σειρά εικονιδίων. Το πρώτο θα σας μεταφέρει στο προφίλ του χρήστη που το δημοσίευσε. Στη συνέχεια, υπάρχει μια καρδιά, η οποία λειτουργεί όπως οι καρδιές ή τα Likes στο Instagram. Στη συνέχεια είναι τα σχόλια και στη μετά, ένα δεξί βέλος για κοινή χρήση μεμονωμένων Tik Toks σε άλλες πλατφόρμες. Κάντε κλικ στο βέλος εάν θέλετε να αντιγράψετε το σύνδεσμο σε ένα συγκεκριμένο Tik Tok, για παράδειγμα, για να το μοιραστείτε στο iMessage.

Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα διάσημοι Έλληνες του Tik Tok efarmogi
Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα διάσημοι Έλληνες του Tik Tok

Μια σημείωση για αριστερόχειρες:

Ίσως είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το Tik Tok, τουλάχιστον στην αρχή, καθώς είναι συχνά προσανατολισμένο για δεξιόχειρες… Τουλάχιστον στην αρχή.

Το τελευταίο εικονίδιο είναι ένας περιστρεφόμενος δίσκος με νότες που βγαίνουν από αυτόν. Αυτό αντιπροσωπεύει το απόσπασμα τραγουδιού που παίζει ο χρήστης στο Tik Tok του. Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε το όνομα και τον καλλιτέχνη του κομματιού, καθώς και μια ροή άλλων Tik Toks που το διαθέτουν, επίσης.

Δεν θέλετε να εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο είδος Tik Tok στη ροή σας; Πατήστε παρατεταμένα το βίντεο για να αποκαλύψετε ένα κουμπί “Δεν με ενδιαφέρει” (Not Interested).

Πως κάνω βίντεο στο Τικ Τοκ

  • Πατήστε το σύμβολο «+» στο κάτω μέρος της οθόνης σας, ανοίγει η κάμερα.
  • Το κουμπί “Επιλέξτε έναν ήχο” (Pick a Sound) στην κορυφή σάς επιτρέπει να προσθέτετε μουσική στο βίντεο σας.
  • Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα βίντεο σας και να προσθέσετε φίλτρα χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας. Θα βρείτε τις επιλογές επεξεργασίας στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας.
  • Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας και ξεκινήστε τη λήψη του πρώτου σας βίντεο.

Τα Tik Toks μπορεί να έχουν διάρκεια έως και 15 δευτερόλεπτα, αλλά οι χρήστες μπορούν, αν θέλουν, να συνδέσουν πολλά κλιπ μαζί για έως και 60 δευτερόλεπτα συνολικής εγγραφής. Μπορείτε, επίσης, να ανεβάσετε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας που έχουν εγγραφεί εκτός από την εφαρμογή Tik Tok.

Πως βάζω #hashtag στην εφαρμογή Tik Tok

  • Εάν έχετε κάνει λήψη και επεξεργασία του σύντομου κλιπ, κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο” (Next).
  • Προσθέστε τα hashtag σας στο πλαίσιο κειμένου στο πάνω μέρος της οθόνης.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημοσίευση” (Post) για να ανεβάσετε το βίντεο.

Αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το είδος περιεχομένου (spam), απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής Tik Tok στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

Πως βλέπω τα views, τις ειδοποιήσεις και άλλα στην εφαρμογή Tik Tok

Μόλις αρχίσετε να μοιράζεστε Tik Toks, μπορείτε να ελέγξετε πόσα άτομα τα έχουν παρακολουθήσει κοιτάζοντας τους αριθμούς προβολής στο προφίλ σας. Πατήστε το εικονίδιο ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης για να δείτε ποιος έχει σχολιάσει ή κάνει like στα βίντεο σας. Εδώ, μπορείτε επίσης να δείτε ποιος επισκέφθηκε το προφίλ σας ή σας ακολούθησε.

Μια σημαντική συμβουλή: Η εφαρμογή Tik Tok είναι πασίγνωστη για την αποστολή δολωμάτων δέσμευσης (engagement bait) με τη μορφή ειδοποιήσεων (push notifications). Αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το είδος περιεχομένου (spam), απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής Tik Tok στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

Οι 10 ακριβότερες ράτσες σκύλων

Το Tik Tok ειδοποιεί επίσης τους χρήστες όταν οι δημοφιλείς δημιουργοί κάνουν “LIVE streaming” (η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για κάθε χρήστη). Όπως και στο Twitch, ενώ παρακολουθείτε μια ζωντανή ροή, μπορείτε να επιβραβεύετε τους δημιουργούς με εικονικά προϊόντα, τα οποία αγοράζονται με Tik Tok Coins. Όπου 1$ ισούται με 100 νομίσματα. Οι δημιουργοί συχνά χαιρετίζουν τους θαυμαστές τους ή απαντούν σε ερωτήσεις που υποβάλλουν με αντάλλαγμα αυτά τα δώρα, ένα μέρος των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε κανονικό χρήμα.

Viral videos με χορούς, τραγούδια και ατάκες στο Τικ Τοκ - logariasmos tik tok
Viral videos με χορούς, τραγούδια και ατάκες στο Τικ Τοκ

Πως να κερδίσω λεφτά από την εφαρμογή Tik Tok

Αν θέλετε να βγάλετε λεφτά από την εφαρμογή διαβάστε παρακάτω. Έχουμε κάτι για εσάς!

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο Tik Tok είναι να γίνετε influencer του Tik  Τok. Ή ένας πολύ δυνατός λογαριασμός με πολλούς followers και views. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη φήμη του Tik Tok και την δύναμη του. Έχει γίνει viral τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, το να δημιουργήσεις ένα τέτοιο account από το μηδέν δεν είναι κάτι απλό.

Οι επιχειρηματίες και τα εμπορικά σήματα σε όλο τον κόσμο είναι πλέον πιο πιθανό να ξοδέψουν χρήματα για τους influencers του Tik Tok λόγω της φήμης του.  εφαρμογή  Tik Tok έχει πλέον γίνει μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες για το μάρκετινγκ επιρροής (influencer marketing).

Μόλις δημιουργήσετε ποιοτικά βίντεο Tik Tok, βίντεο που αρέσουν και αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό από ακόλουθους, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με 3 τρόπους:

  1. Κερδίστε χρήματα από την εφαρμογή Tik Tok με τις διαφημίσεις της.
  2. Κερδίστε χρήματα με άμεση πώληση ενός πετυχημένου λογαριασμού Τικ Τοκ.
  3. Κερδίστε χρήματα μέσα από την εφαρμογή Tik Tok οδηγώντας την επισκεψιμότητα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop).

Εφαρμογή Τικ Τοκ και ασφάλεια

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, από προεπιλογή, όλοι οι λογαριασμοί στο Tik Tok είναι δημόσιοι. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που κοινοποιείτε.

Έχετε τη δυνατότητα όμως να ενεργοποιήσετε την επιλογή «ιδιωτικός λογαριασμός».

  • Πηγαίνετε στο προφίλ σας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο κεφαλής, το εικονίδιο με το γρανάζι ή τις τρεις τελίτσες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε “Απόρρητο και ασφάλεια” και ενεργοποιήστε την επιλογή «Ιδιωτικός λογαριασμός» (Private Account).
  • Αν απενεργοποιήσετε την επιλογή «Να επιτρέπεται σε άλλους να με βρουν» οι άλλοι χρήστες δε θα λαμβάνουν προτάσεις για να σας ακολουθήσουν ή να σας βρουν.
  • Στην επόμενη επιλογή ποιος μπορεί να μου στείλει σχόλια, φρόνιμο είναι να έχουμε επιλέξει το πεδίο «Φίλοι» (Friends). Αν θέλουμε περισσότερη ασφάλεια.
  • Ομοίως και στο «Ποιος μπορεί να κάνει ντουέτο μαζί μου» αλλά και για το «Ποιος μπορεί να μου στείλει μήνυμα».
logariasmos, Τα σύντομα βίντεο των 15 δευτερολέπτων που σαρώνουν το διαδίκτυο...
Τα σύντομα βίντεο των 15 δευτερολέπτων που σαρώνουν το διαδίκτυο…

Αναφορά και μπλοκάρισμα περιεχομένου ή χρήστη στην εφαρμογή

Πως κάνω block χρήστη του Tik Tok:

  • Πηγαίνετε από το προφίλ του και πατήστε στις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε την επιλογή “block”.

Ο συγκεκριμένος χρήστης πλέον δε θα είναι σε θέση να βλέπει το περιεχόμενο σας και να έρθει σε επαφή μαζί σας. Με την ίδια διαδικασία μπορείτε και να «ξεμπλοκάρετε» (unblock) κάποιον χρήστη.

Αναφορά λογαριασμού στην εφαρμογή Tik Tok:

  • Πηγαίνετε στο προφίλ του λογαριασμού που θέλετε να αναφέρετε και πατήστε στις τρείς τελίτσες πάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Αναφορά» και μετά τους λόγους της ενέργειας σας.
  • Πατήστε στην επιλογή «Αναφορά» προκειμένου να την υποβάλετε.

Αναφορά συγκεκριμένου βίντεο στο Τικ Τοκ:

  • Πατήστε στο εικονίδιο που χρησιμοποιείται για την κοινοποίηση και επιλέξτε την επιλογή «Αναφορά» (Report).
  • Επιλέξτε αν είναι spam ή ακατάλληλο και επιλέξτε τους λόγους που θέλετε να το αναφέρετε.
  • Πατήστε το πλαίσιο «Αναφορά» για να υποβάλετε την καταγγελία σας.



Αναφορά σχολίου στην εφαρμογή Tik Tok:

  • Κλικάρετε πάνω στο σχόλιο που θέλετε να αναφέρετε και πατάτε την επιλογή «Αναφορά».
  • Επιλέξτε αν είναι spam ή ακατάλληλο και επιλέξτε τους λόγους που θέλετε να το αναφέρετε.
  • Πατήστε το πλαίσιο «αναφορά» για να υποβάλετε την καταγγελία σας.

Αναφορά συζήτησης στην εφαρμογή Tik Tok:

  • Ανοίξτε τη συζήτηση και πατήστε πάνω στις τρεις τελίτσες.
  • Επιλέξτε αν είναι spam ή ακατάλληλο και επιλέξτε τους λόγους που θέλετε να το αναφέρετε.
  • Πατήστε το πλαίσιο «αναφορά» για να υποβάλετε την καταγγελία σας.

Tik Tok εφαρμογή – Συμπέρασμα

Πολύ θα πουν ότι είναι μια “χαζή” εφαρμογή και απευθύνετε σε παιδιά και εφήβους. Πολύ θα πουν ότι χρησιμοποιεί “επιθετικά” μέσα για να προσελκύσει το κοινό της. Τα τελευταία νούμερα όμως είναι εντυπωσιακά.

Στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2017, υπήρχαν 2,6 εκατομμύρια ενήλικες χρήστες της εφαρμογής Tik Tok στις Η.Π.Α. Μόλις 12 μήνες αργότερα, αυτό το νούμερο αυξήθηκε σχεδόν στο τριπλάσιο, σε 7,2 εκατομμύρια. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η χρήση του Tik Tok στους ενήλικες των Η.Π.Α. αυξήθηκε εκθετικά. Διπλασιάστηκε και έφτασε τα 14,3 εκατομμύρια σε μόλις έξι μήνες.

Σε λιγότερο από 18 μήνες, ο αριθμός των ενηλίκων χρηστών της εφαρμογής στις Η.Π.Α. μόνο αυξήθηκε 5,5 φορές!

Η εξάπλωση της εφαρμογής Tik Tok είναι πολύ μεγάλη και στην Ελλάδα. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες περνούν αρκετές ώρες καταναλώνοντας περιεχόμενο στο Τικ Τοκ.

Τώρα, ενώ το Tik Tok μπορεί να ανταγωνίζεται τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, η πλατφόρμα εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό από το YouTube, το Instagram ή το Snapchat. Η εφαρμογή Tik Tok είναι μια πλατφόρμα που απευθύνεται κυρίως σε δημιουργούς περιεχομένου. Και η ευκολία με την οποία ο καθένας μπορεί να γίνει δημιουργός περιεχομένου, είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που δίνει στο Tik Tok πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Απεριόριστο ίντερνετ στο κινητό παντού!

Θέλετε να πάρετε ιδέες για cool dance videos στο δικό σας ολοκαίνουριο Τik Τok?

Δείτε το παρακάτω βίντεο και καλή διασκέδαση!

tiktok.com