Η Google θέλει να “συνεργαστεί” με τυφλοπόντικες

Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Η Google θέλει να “συνεργαστεί” με τυφλοπόντικες

Η Google θέλει να χρησιμοποιήσει τυφλοπόντικες και συγκεκριμένα άτριχους ή γυμνούς τυφλοπόντικες Heterocephalus glaber, για να ανακαλύψει το μυστικό της αργής γήρανσης.

Οι άτριχοι ή γυμνοί τυφλοπόντικες (Heterocephalus glaber) είναι μικρά ζώα που ζουν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους επί περίπου 30 χρόνια, ασυνήθιστα πολλά για τρωκτικό (αντίθετα, τα ποντίκια ζουν το πολύ τέσσερα χρόνια κάτω από την επιφάνεια του εδάφους).

Η μυστικοπαθής εταιρεία έχει μια ομάδα επιστημόνων να εργάζεται αποκλειστικά με μια αποικία γυμνών τυφλοπόντικων με σκοπό να κατανοήσουν την αργή πορεία τους προς το θάνατο.

Παλαιότερα, Αμερικανοί επιστήμονες είχαν ανακαλύψει μια χημική ουσία που επιτρέπει στους γυμνούς τυφλοπόντικες  Heterocephalus glaber να έχουν ανοσία στον καρκίνο.

Η Calico Labs, η μυστηριώδης εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που υποστηρίζεται από την Google και το φαρμακευτικό κολοσσό Abbvie, παρακολουθεί 24/7 και ερευνά την αποικία αυτή των τυφλοπόντικων με σκοπό να ξεκλειδώσει τα μυστικά της γήρανσης του ανθρώπου. Επίσης, έχουν “στρατολογήσει” μια σειρά επιστημόνων, κορυφαίους στον τομέα της γενετικής και της βιολογίας για να μελετήσει τα ποντίκια, την μαγιά και τα σκουλήκια σε μια φιλόδοξη προσπάθεια να κατανοήσουν μέχρι πιο σημείο μπορεί να παραταθεί η ζωή και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου.  Όλες αυτές οι μυστικές εργασίες της Calico αποκαλύφθηκαν πριν λίγες μέρες από το MIT Technology Review.

[amazon_link asins=’B01M8KJ0XC,B01LY3OXRR,B01EL3OPYI,B00ZFOGHRG,B017RLVEV8′ template=’ProductCarousel’ store=’dogforumgr-21′ marketplace=’UK’ link_id=’730767cf-c433-11e6-96b5-075249fb707f’]

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αλλά με συνεργασίες που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, η Calico έχει έναν εντυπωσιακό προϋπολογισμό για να ερευνά αυτά τα ερωτήματα: 1,5 δις $!

Σίγουρα θα τα χρειαστεί αυτά τα χρήματα διότι οι μελέτες αυτές είναι εμφανώς χρονοβόρες και δαπανηρές, ειδικά αυτές που αφορούν τα θηλαστικά. Γιατί για να μελετήσει κανείς τους μηχανισμούς γήρανσης σε ένα ζώο, θα πρέπει να το μεγαλώσει και να το παρακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής του. Αυτό σημαίνει αρκετές δεκάδες χρόνια.

Ο David Botstein, της Calico,  είπε στο Tech Review ότι ακόμη και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Calico δεν θα έχει καμία μεγάλη είδηση για τα επόμενα 10 χρόνια. Βέβαια, εδώ δεν λένε καν πάνω σε τι δουλεύουν και μόνο από διαρροές γίνεται κάτι γνωστό, οπότε καταλαβαίνεται.