Ανεξήγητα ορθογραφικά λάθη σε ταμπέλες και επιγραφές

Αρχική » Photos & Videos » Ανεξήγητα ορθογραφικά λάθη σε ταμπέλες και επιγραφές

Ανεξήγητα ορθογραφικά λάθη σε διαφημιστικές ταμπέλες και επιγραφές. Για τα ορθογραφικά λάθη από επαγγελματίες έχουμε ξαναγράψει και εδώ έχουμε ένα ακόμη παράδειγμα.

Μια επίσημη ταμπέλα ενός κατασκευαστή φουσκωτών σκαφών γραμμένη και αναρτημένη ανορθόγραφα. Σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο της Αθήνας βρίσκεται εκεί επί πολλά χρόνια. Την βλέπω εγώ ο ίδιος σχεδόν από την αρχή. Και ήταν πάντα έτσι, από την πρώτη φορά που την είδα.

Ανεξήγητα ορθογραφικά λάθη σε διαφημιστικές ταμπέλες και επιγραφές
Ανεξήγητα ορθογραφικά λάθη σε διαφημιστικές ταμπέλες και επιγραφές

Η συγκεκριμένη ταμπέλα γραμμένη με Ο και όχι Ω (Φουσκωτά είναι το σωστό) δεν είναι η μοναδική που φαίνεται στην φωτογραφία. Υπάρχει ακόμα μία πανομοιότυπη στην πλευρά του δρόμου που φαίνεται αριστερά. Και εκείνη γραμμένη λάθος ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Τα ερωτήματα και εδώ τα ίδια και αμείλικτα: Αυτές τις 2 επαγγελματικές διαφημιστικές ταμπέλες τις έφτιαξε ένας επαγγελματίας του χώρου, ένας γραφίστας. Για λογαριασμό ενός άλλου επαγγελματία του χώρου των φουσκωτών σκαφών. Με το επίσημο λογότυπο του εργοστασίου κατασκευής. Ο επαγγελματίας αυτός έγραψε λάθος την μοναδική ελληνική λέξη που γράφτηκε και που αντιπροσωπεύει το αντικείμενο της διαφήμισης.

Τις έγραψε λάθος, τις μετέφερε, τις τοποθέτησε σε περίοπτη θέση μιας και πρόκειται για διαφημιστικές ταμπέλες. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που το αντικείμενο του είναι τα φουσκωτά τις είδε, τις παρέλαβε, τις είδε στον τοίχο του, και δεν είδε κάτι παράξενο ούτε αυτός…

Ανεξήγητα ορθογραφικά λάθη από επαγγελματίες και ειδικούς σε πινακίδες διαφημιστικές ταμπέλες και επιγραφές στην Ελλάδα. Συνεχίζεται…

Ένα άλλο παράδειγμα, καινούρια διαφημιστικά σε επαγγελματικό αυτοκίνητο που κατά τα άλλα είναι άψογα. Η λέξη ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ όμως γραμμένη λάθος με Η. Και πάλι ένας επαγγελματίας γραφίστας αποδείχτηκε ανεύθυνος και ανορθόγραφος…

Ορθογραφικά λάθη σε πινακίδες

Παρακάτω βλέπουμε επίσημη επιγραφή αυτοκόλλητο που ενημερώνει για τους τρόπους πληρωμής. Οι ξένες λέξεις γραμμένες σωστά, οι ελληνικές δυστυχώς όχι. “Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ”… Ούτε εδώ ο επαγγελματίας ειδικός έδωσε την απαιτούμενη προσοχή και σχεδίασε, δημιούργησε, παρέδωσε, ένα επαγγελματικό προϊόν με ορθογραφικό λάθος!

ορθογραφικά λάθη σε πινακίδες


Εάν έχετε παρόμοια παραδείγματα με αστεία ορθογραφικά λάθη μπορείτε να μας στείλετε τις φωτογραφίες σας και εμείς θα τις δημοσιεύσουμε.


Site γνωριμιών στην Ελλάδα – Τι να επιλέξεις τι να προσέξεις! | Dating Sites