Παραβίαση λογαριασμών Yahoo

Αρχική » Προϊόντα » Παραβίαση λογαριασμών Yahoo
Παραβίαση λογαριασμών Yahoo
Παραβίαση λογαριασμών Yahoo

Το Σεπτέμβριο του 2016 ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια πολύ ανησυχητική είδηση. Σχετικά με παραβίαση λογαριασμών Yahoo από την υπηρεσία Yahoo mail.

Αρχικά έγινε λόγος για 500 εκατομμύρια λογαριασμούς των οποίων τα στοιχεία κλάπηκαν από την βάση δεδομένων την εταιρίας. Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έγιναν ποτέ στον κυβερνοχώρο και έλαβε χώρα στα τέλη του 2014.

Σχεδόν 3 μήνες μετά την αρχική ανακοίνωση τα νέα που έρχονται στην δημοσιότητα μέσα από την ίδια την Yahoo είναι τρομακτικά. Ο αριθμός των κλεμμένων στοιχείων όπως αριθμοί τηλεφώνου κωδικοί πρόσβασης ημερομηνίες γέννησης απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας κλπ είναι τεράστιος. Και αντιστοιχεί σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς.

Αν έχετε πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό Yahoo καλό θα είναι έστω και τώρα να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης. Καθώς και ότι άλλο πιστεύετε ότι είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και δεν θα θέλατε να ξαναβρεθεί σε χέρια τρίτων.

Ο Andrew Komarov, επικεφαλής αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών στην εταιρία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο InfoArmor, δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον στοιχεία ότι η συγκεκριμένη λίστα έχει πωληθεί τουλάχιστον 3 φορές από τότε που πέρασε στα χέρια των hacker και απέφερε στους διακινητές περί το 1 δισεκατομμύριο $.

Τέλος πολλά ακούγονται και όσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην επικείμενη εξαγορά της Yahoo από την Verizon.

Site γνωριμιών στην Ελλάδα – Τι να επιλέξεις τι να προσέξεις