Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Βόλτα με τα πόδια στην πόλη

Βόλτα με τα πόδια στην πόλη

Περπάτημα στην πόλη

Περπάτημα στην πόλη. Μετά τον καφέ πάμε μια βόλτα με τα πόδια; Πάμε! Όχι μια βόλτα από αυτές που εννοούν οι περισσότεροι άνθρωποι, όχι μια συνηθισμένη βόλτα, όχι μια μικρή βόλτα…

Το μεσημέρι/απόγευμα του χθεσινού Σαββάτου ήταν ακριβώς αυτό: Μια βόλτα για περπάτημα στην πόλη. Σαν Σάββατο υπήρχε μια αυξημένη κίνηση τα καφέ όπως και κάποια ζαχαροπλαστεία είχαν την τιμητική τους. Το Άλσος της Νέας Σμύρνης όπως και η πανέμορφη πλατεία πολύ “ζωντανά” όμορφα και περιποιημένα.

Μια βόλτα που έμελλε να διαρκέσει πάνω από 5 ώρες και να είναι σχεδόν 25 χλμ περπάτημα. Σε διαφορετικές περιοχές όπως Π. Φάληρο – Νέα Σμύρνη – Νέος Κόσμος – Ιλίσια – Ζωγράφου – Καισαριανή – Παγκράτι.

Ναι, μια βόλτα με τα πόδια περνώντας μέσα από αυτές τις περιοχές. Το όφελος; Τεράστιο. Κατ’ αρχήν καύση περίπου 2000 θερμίδων. Το περπάτημα είναι η πιο φυσική άσκηση έστω και αν ο βαθμός ήταν μάλλον υπερβολικός για αυτή την φορά.

Περπάτημα στην πόλη
Το περπάτημα πάνω από όλα είναι υγεία

Τα οφέλη της άσκησης πολλά και σημαντικά. Πέρα από αυτό όμως, ΕΙΚΟΝΕΣ…Εικόνες από κάθε τι, άνθρωποι ζώα πράγματα ήχοι. Δρόμοι γειτονιές καταστήματα. Στην Υμηττού μια κάρτα sim, στην Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας μια κάρτα sd λίγο πιο πάνω μερικά κέρματα. Αμέσως μετά και λίγο πριν το Μέγαρο Μουσικής μια ηλικιωμένη γυναίκα στα γόνατα να ανεβαίνει αργά από την άκρη του πεζοδρομίου.

Ο λεγόμενος και εθνικός κήπος και το Ζάππειο Μέγαρο 19:45′ μέσα στο σκοτάδι, ελάχιστος φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο. Σε σημείο που να σκέφτεσαι αν είναι καλή ιδέα να περάσεις από εκεί ή να κάνεις τον κύκλο τελικά. Ακόμα και το ίδιο το πανέμορφο κτίριο-κόσμημα ανεπαρκώς φωτισμένο.

Το περπάτημα στην πόλη μπορεί να μας φανερώσει πολλά πράγματα, να μας διδάξει πολλά πράγματα.

Να μας βοηθήσει να σκεφτούμε ή να αντιληφθούμε καινούρια πράγματα. Μια εμπειρία πολύ προσωπική και πολύ ξεχωριστή…Μια ψυχοθεραπεία ίσως.

Δοκιμάστε το!