Πριαπισμός: Κίνδυνοι, αίτια και αντιμετώπιση

Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Πριαπισμός: Κίνδυνοι, αίτια και αντιμετώπιση
Πριαπισμός θεραπεία και αντιμετώπιση
Πριαπισμός: Τι είναι; Μια επώδυνη κατάσταση παρατεταμένης στύσης

Πριαπισμός θεραπεία διάγνωση και αντιμετώπιση

Αν έχετε στύση που διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες, θα χρειαστείτε ιατρική βοήθεια. Ο ουρολόγος γιατρός θα καθορίσει εάν έχετε ισχαιμικό πριαπισμό ή μη ισχαιμικό πριαπισμό. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή η θεραπεία για καθένα είδος είναι διαφορετική και η θεραπεία για τον ισχαιμικό πριαπισμό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ιατρικό ιστορικό και εξετάσεις

Για να καθορίσετε ποιο είδος πριαπισμός έχετε, ο γιατρός σας θα σας κάνει ερωτήσεις και θα εξετάσει τα γεννητικά όργανα, την κοιλιά, τη βουβωνική χώρα και το περίνεο. Από αυτή την εξέταση θα καθοριστεί ποιο είδος πριαπισμού υπάρχει στην περίπτωση σας. Αυτή η εξέταση θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκαλύψει την παρουσία ενός όγκου στην περιοχή.

Πριαπισμός – Εξετάσεις για το είδος και τα αίτια

Κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με σκοπό τον καθορισμό του είδους  πριαπισμού που υφίσταται:

  • Μετρήσεις αερίων του αίματος: Σε αυτή τη εξέταση εισάγεται μια μικρή βελόνα στο πέος για να αφαιρεθεί ένα δείγμα αίματος. Εάν το αίμα είναι μαύρο – στερείται οξυγόνου, πιθανότατα πρόκειται για ισχαιμικό πριαπισμό. Εάν είναι λαμπερό κόκκινο, ο πριαπισμός πιθανότατα είναι μη ισχαιμικός. Ένας εργαστηριακός έλεγχος που μετρά τις ποσότητες ορισμένων αερίων στο αίμα μπορεί να επιβεβαιώσει τον τύπο του πριαπισμού.
  • Εξετάσεις αίματος: Το αίμα μπορεί να ελεγχθεί για να μετρηθεί ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων που υπάρχουν. Τα αποτελέσματα μπορεί να δείχνουν ενδείξεις ασθενειών, όπως δρεπανοκυτταρική αναιμία, άλλες διαταραχές του αίματος ή κάποιες μορφές καρκίνου.
  • Υπέρηχος: Μια εξέταση υπερήχου Doppler, είναι μια μη επεμβατική δοκιμασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση της ροής του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της ροής αίματος μέσα στο πέος που θα υποδηλώνει ισχαιμικό ή μη ισχαιμικό πριαπισμό. Η εξέταση μπορεί επίσης να αποκαλύψει τραυματισμό ή ανωμαλία που μπορεί να αποτελεί υποκείμενη αιτία.
  • Τοξικολογικές εξετάσεις: Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει μια εξέταση ούρων για την ανίχνευση φαρμάκων που μπορεί να είναι η αιτία του πριαπισμού.

Θεραπευτική αγωγή για τον πριαπισμό

Ισχαιμικός πριαπισμός θεραπεία

Ο ισχαιμικός πριαπισμός δημιουργείται ως αποτέλεσμα του αίματος που εγκλωβίζεται δεν μπορεί να βγει από το πέος. Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση θεραπεία. Αυτή η θεραπεία αρχίζει συνήθως με ένα συνδυασμό αποστράγγισης του αίματος από το πέος και τη χρήση φαρμάκων.

Site γνωριμιών στην Ελλάδα – Τι να επιλέξεις τι να προσέξεις | Dating Sites

Πριαπισμός – Θεραπείες και αντιμετώπιση σε βαριές μορφές πριαπισμού

Η υπερβολική ποσότητα αίματος αποστραγγίζεται από το πέος χρησιμοποιώντας μια μικρή βελόνα και σύριγγα (αναρρόφηση). Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, στο πέος μπορεί επίσης να διοχετευθεί ένα αλατούχο διάλυμα. Αυτή η θεραπεία συχνά ανακουφίζει από τον πόνο, αφαιρεί το αίμα που είναι φτωχό σε οξυγόνο και μπορεί να σταματήσει την στύση. Αυτή η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μέχρι εξαφανισθούν όλα τα συμπτώματα του πριαπισμού.

Φάρμακα για την αντιμετώπιση του πριαπισμού

Ένα φάρμακο όπως η φαινυλεφρίνη, μπορεί να εγχυθεί στο πέος. Αυτό το φάρμακο συγκρατεί τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα στο πέος. Αυτή η δράση επιτρέπει στα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα από το πέος να ανοίξουν και να επιτρέψουν αυξημένη ροή αίματος. Και έτσι να αποσυμφορηθεί το γεννητικό όργανο από το εγκλωβισμένο αίμα. Αυτή η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί εάν χρειαστεί. Θα πρέπει ο ασθενής να παρακολουθείται για ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πονοκέφαλο, ζάλη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ιδιαίτερα εάν έχει υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακή νόσο.

Πριαπισμός θεραπεία και αντιμετώπιση
Πριαπισμός θεραπεία και αντιμετώπιση – Σε βαριές μορφές μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση

Χειρουργικές ή άλλες διαδικασίες

Εάν οι παραπάνω θεραπείες δεν είναι επιτυχείς, ένας χειρούργος μπορεί να εκτελέσει χειρουργική επέμβαση για να αναδιατάξει τη ροή του αίματος, έτσι ώστε το αίμα να μπορεί να κινηθεί μέσω του πέους κανονικά.

Αν ο ασθενής έχει δρεπανοκυτταρική αναιμία, ενδέχεται να λάβει πρόσθετες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία επεισοδίων που σχετίζονται με την ασθένεια.

Μη-ισχαιμικός πριαπισμός αντιμετώπιση

Ο μη ισχαιμικός πριαπισμός συχνά απομακρύνεται χωρίς θεραπεία. Επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο πέος, ο γιατρός μπορεί απλά να προτείνει μια προσέγγιση παρακολούθησης και αναμονής. Η τοποθέτηση συσκευασιών πάγου και η πίεση στο περίνεο – η περιοχή μεταξύ της βάσης του πέους και του πρωκτού, μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμό της στύσης.

Άλλες θεραπείες και θεραπευτικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του πριαπισμού

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις για να εισαχθεί υλικό, όπως ένα απορροφητικό τζελ, το οποίο προσωρινά εμποδίζει τη ροή του αίματος στο πέος. Το σώμα απορροφά τελικά το υλικό. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των αρτηριών ή των βλαβών των ιστών του πέους που προκύπτουν όταν ο πριαπισμός είναι χρόνιος και παρατεταμένος.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε συμπτώματα πριαπισμού θα χρειαστείτε ιατρική βοήθεια και ανάλογα με την ένταση και το είδος του πριαπισμού την ανάλογη αντιμετώπιση και θεραπεία

Πριαπισμός θεραπεία και αντιμετώπιση
Πριαπισμός θεραπεία και αντιμετώπιση από τον ουρολόγο γιατρό