Τι είναι αυτά τα σημάδια που καμιά φορά βλέπω;

Αρχική » Photos & Videos » Τι είναι αυτά τα σημάδια που καμιά φορά βλέπω;
Σημάδια που καμιά φορά βλέπω
Σημάδια που καμιά φορά βλέπω

Τι είναι αυτά τα σημάδια που καμιά φορά βλέπω; Τι είναι αυτά τα σημαδάκια στον αέρα που βλέπουμε;

Ο καθένας μας έχει δει, κάποιες στιγμές, αυτά τα περίεργα διαφανή “σκουλήκια” να επιπλέουν στον αέρα, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε τι ακριβώς βλέπουμε. Κάποιες φορές διαφανή, άλλες μαύρα, πότε να εξαφανίζονται αμέσως κι άλλες φορές να μένουν λίγο περισσότερο.

Δεν πρόκειται για ξένα σώματα, μικροοργανισμούς ή σωματίδια που έχουν μπει στο μάτι, αλλά για ένα είδος «οφθαλμαπάτης».

Τι είναι τελικά αυτά τα σημάδια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστημονική ονομασία τους είναι “muscae volitantes”, το οποίο στα λατινικά σημαίνει “ιπτάμενες μύγες”. Αυτά τα “μυγάκια” αποτελούνται στην πραγματικότητα από κομμάτια του ιστού των ματιών, συστάδες πρωτεϊνών, ή ερυθρά αιμοσφαίρια στο εσωτερικό του ματιού. Τα βλέπετε, επειδή δημιουργούν σκιές στον αμφιβληστροειδή και προβάλλονται σαν εικόνα.

Όσο πιο κοντά βρίσκεται το σωματίδιο στον αμφιβληστροειδή, τόσο πιο έντονα γίνεται αντιληπτό. Τα μυγάκια είναι επίσης πιο έντονα όταν κοιτάζουμε μια φωτεινή επιφάνεια με ενιαίο χρώμα, όπως τον ανέφελο ουρανό.

Είναι ανησυχητικό να βλέπω αυτά τα σημάδια;

Αυτά τα σημάδια που καμιά φορά βλέπω, λοιπόν, τα “μυγάκια”, δεν υποδηλώνουν συνήθως κάποιο σοβαρό πρόβλημα των ματιών. Αν όμως δείτε ότι ο αριθμός και η συχνότητά τους αυξάνουν ή ότι η κατάσταση μοιάζει να επιδεινώνεται γενικά, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας, που θα εξετάσει πολύ προσεκτικά τον αμφιβληστροειδή και το υαλοειδές, ώστε να δει εάν και πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.


Site γνωριμιών στην Ελλάδα – Τι να επιλέξεις τι να προσέξεις | Dating Sites