Αρχική » Σχόλια » Δωρεάν Wi-Fi για όλους στην Ε.Ε.

Δωρεάν Wi-Fi για όλους στην Ε.Ε.

Όταν τα έλεγε ο Σαμαράς κοροϊδεύατε και δεν τον αφήσατε να ολοκληρώσει το έργο που θα μας έβγαζε από την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ να ανακοινώσει το ίδιο, αλλά σε πανευρωπαϊκή εμβέλεια γιατί εκείνος μπορεί!

Δωρεάν Wi-Fi για όλους, λοιπόν και ελπίζουμε να μην είχε πιει “τα κρασάκια” του ο Ζαν Κλωντ (δύσκολο) και απλά κερνούσε Wi-Fi!

Την πρόταση την κατέθεσε ο Jean-Claude Juncker, ζητώντας την θέσπιση κονδυλίου από την “κομισιόν” ώστε όλοι οι δημόσιοι χώροι (πάρκα, βιβλιοθήκες, πλατείες, παιδικές χαρές, κ.α.) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξοπλιστούν με τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να παρέχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους πολίτες των κρατών-μελών, εντελώς δωρεάν. Όλα αυτά στα πλαίσια διευκόλυνσης της πρόσβασης στην πληροφορία, την επικοινωνία και το εμπόριο φυσικά.

Το εγχείρημα ονομάστηκε WIFI4EU ή Wi-Fi για την Ε.Ε., όπως θα λέγαμε στα Ελληνικά και αφορά στην εγκατάσταση Wi-Fi hotspots σε περισσότερες από 6.000 τοποθεσίες. Τα hotspots θα τοποθετηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι το 2019. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθετε να χρηματοδοτήσει σε πρώτη φάση το έργο με 120 εκατομμύρια ευρώ. Η διαχείριση του διαθέσιμου bandwidth, τηs ταχύτητας, δηλαδή, των συνδέσεων, αλλά και των συντηρήσεων του εξοπλισμού θα αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της κάθε χώρας.

Άντε και μόλις έχουμε τα passwords θα σας τα δώσουμε!