Αρχική » Προϊόντα » Εφαρμογές Dating – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Εφαρμογές Dating – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

σάιτ γνωριμιών

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις πληροφορίες που θα σου φανούν χρήσιμες και θα σε προετοιμάσουν για αυτά που θα συναντήσεις. Καθώς και  μια λίστα στο τέλος με τις πιο δημοφιλείς επιλογές από εφαρμογές γνωριμιών στην Ελλάδα.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξέρει κάποιος τουλάχιστον αν είναι άντρας είναι ότι αυτές οι σελίδες για γνωριμίες δεν είναι τίποτε άλλο από επιχειρήσεις του διαδικτύου. Και στοχεύουν στο να βγάλουν χρήματα από αυτό που προσφέρουν. Και ο πελάτης είσαι, εσύ!

Μερικά βασικά ερωτήματα σε σχέση με αυτές τις εφαρμογές είναι τα εξής:
  • πως μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιήσει;
  • ποιοι άνθρωποι συχνάζουν στα σάιτ γνωριμιών;
  • τι ψάχνουν οι άντρες κατά βάση στις εφαρμογές γνωριμιών;
  • τι ψάχνουν οι γυναίκες κατά βάση σε μια εφαρμογή γνωριμιών;
  • τι πρέπει να ξέρει και να προσέξει κάποιος σε ένα Dating Site?

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος μια εφαρμογή γνωριμιών γενικά απαιτείται μια εγγραφή με κάποια στοιχεία και η εγγραφή συνήθως είναι κάτι απλό και δωρεάν. Πλέον μπορεί να κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας απλά ένα social media, facebook/instagram/λογαριασμό google, κλπ… Δημιουργεί το προφίλ του ανεβάζοντας παράλληλα αν θέλει και κάποιες φωτογραφίες του που θα είναι φανερές σε όποιον επισκέπτεται το προφίλ του.

Εδώ παρατηρείται όμως το εξής ενδιαφέρον φαινόμενο: Ενώ οι γυναίκες μπορούν να κάνουν εγγραφή και να συνομιλούν ελεύθερα και δωρεάν, οι άντρες θα πρέπει να πληρώσουν κάποια συνδρομή που ξεκινάει από 1 εβδομάδα μέχρι 6 μήνες και 1 χρόνο. Συνήθως όσο το προφίλ είναι δωρεάν οι βασικότερες λειτουργίες του είναι κλειδωμένες.

σάιτ γνωριμιών

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί: Ποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών;

Σίγουρα πολλοί παντρεμένοι / παντρεμένες που αναζητούν μια καινούρια γνωριμία, ένα καινούριο ενδιαφέρον. Μοναχικοί τύποι που για διάφορους λόγους δεν βγαίνουν πολύ από το σπίτι ή δεν έχουν μεγάλο κύκλο γνωριμιών.

Μεγάλες ηλικίες που δεν θα φλέρταραν ποτέ δημοσίως, μικρές ηλικίες που θα μπουν από περιέργεια και για να κάνουν χαβαλέ. Αρκετοί είναι είναι αυτοί που ψάχνουν προφανώς την, ξεπέτα…

Μικρές ηλικίες έφηβοι αγόρια και κορίτσια που θέλουν να «παίξουν», να μιλήσουν «βρώμικα» ή να ιντριγκάρουν κάποιον πολύ μεγαλύτερο συνομιλητή.

Αλλά και επαγγελματίες κοπέλες βίζιτες, call girls, γυναίκες επί πληρωμή που θα σου εξηγήσουν ευγενικά ότι μπορείς με κάποιο ποσό να έχεις μαζί τους ερωτική συνεύρεση. Για 1 ώρα ή και παραπάνω σε κάποιο ξενοδοχείο στον χώρο τους, ή και στον χώρο σου! Το online dating ως καταναλωτικό προϊόν και με τιμή πώλησης…

Βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τέτοιους εφαρμογές συνομιλίας προβληματικά / «παράξενα» ακόμα και επικίνδυνα μερικές φορές άτομα με συμπλέγματα και σύνδρομα διαφόρων τύπων. Και ως εκ τούτου χρειάζεται μεγάλη προσοχή προτού επιλέξει κάποιος να μοιραστεί προσωπικά δεδομένα, στοιχεία επικοινωνίας κλπ.

Πίσω από ένα πληκτρολόγιο μπορεί να βρίσκεται οποιοσδήποτε και οτιδήποτε
Τι ψάχνουν οι άντρες κατά κύριο λόγο στις εφαρμογές γνωριμιών;

Οι άντρες, μα τι άλλο; Την εύκολη και γρήγορη ερωτική παρτενέρ! Τις λεγόμενες, «ξεπέτες». Μπορεί η λέξη ξεπέτες να ακούγεται πρόστυχη ή σκληρή, αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από το πολύ γνωστό σε όλους «one night stand».

Ακόμα και η Wikipedia δίνει στην ξεπέτα μια τελείως αρνητική ποιότητα: Η πιο συνηθισμένη μορφή απιστίας. Συχνά, χρησιμοποιείται από τις στατιστικές και τις έρευνες ως μέτρο για τον ορισμό της “ακολασίας” και του  “έκλυτου βίου” μιας κοινωνίας!

Όμως: Με τις ξεπέτες που κυκλοφορούν στα σάιτ γνωριμιών δεν ξέρεις ποτέ τι παίζει με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Να σοβαρευτούμε (έστω να προσπαθήσουμε) και να τρομάξουμε λίγο. Πόσες φορές έχεις πάει να κάνεις ξεπέτα και πριν ζήτησες να δεις αποτελέσματα εξετάσεων για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα;

Και άντε και λες πως το έχεις κάνει… Πόσες από αυτές τις φορές το άλλο άτομο έβγαλε και σου έδειξε χαρτί από εξετάσεις που αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται να σε τσούζει όταν κατουράς σε δυο βδομάδες ή δε θα αρχίσεις να βγάζεις πράσινα και μπλε σπυριά; Λίγες, να υποθέσουμε και αυτό γιατί είμαστε καλά παιδιά και με χιούμορ.

Ο κυνηγός και το «θήραμα» σε ένα ηλεκτρονικό κυνήγι
εφαρμογή γνωριμίας
Άντρες και γυναίκες σε αναζήτηση συντρόφου μέσω εφαρμογής γνωριμιών

Οι άντρες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ψάχνουν αυτό που αναφέρεται ως «Σοβαρή σχέση», «Σχέση για γάμο/συμβίωση» κλπ. Με την διαφορά ότι δεν απαγορεύει κανένας σε κανέναν να πουλάει αυτό το παραμυθάκι σε κάθε γυναίκα που αυτό θέλει να ακούσει μέσα σε ένα τέτοιο τσατ γνωριμιών.

Είναι πολύ εύκολο πίσω από το πληκτρολόγιο να είμαι από καλός έως τέλειος! Να είμαι κάποιος άλλος δηλαδή και να πω αυτά που καταλαβαίνω ότι θέλει να ακούσει η γυναίκα που συνομιλώ προκειμένου να με συμπαθήσει και να μου «ανοιχτεί»…

Έχω ακούσει περιστατικά διαφόρων ειδών με πιο συχνό το να είναι κάποιος παντρεμένος και να το έχει κρύψει ακόμα και επί μήνες σε μια σχέση που ξεκίνησε μέσα από ένα μια εφαρμογή γνωριμιών. Προφασιζόμενος δουλειές, επαγγελματικά ταξίδια, έλλειψη χρόνου κλπ.

Ή να επικαλείται συμβίωση  με παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του, που δεν θα πρέπει να το μάθουν ακόμα αλλά σιγά σιγά, και διάφορα άλλα. Γενικά μια ηλεκτρονική επικοινωνία αφήνει «χώρο» για πολλά ψέματα και παραποιήσεις. Κάνει τους ανθρώπους να νιώθεις αφανείς και άρα μη ανιχνεύσιμοι σε πρώτη φάση έστω…

Η ανταλλαγή social media μετά την αρχική επικοινωνία θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο κάποιος να εμφανίζεται ως κάποιος άλλος. Αν και εκεί επίσης υπάρχουν ψεύτικα προφίλ για τα οποία θα μιλήσουμε και παρακάτω.

sait gnorimion
Οι γυναίκες ψάχνουν να καλύψουν συνήθως διαφορετικές ανάγκες από αυτές των αντρών
Τι ψάχνουν οι γυναίκες κατά κύριο λόγο στις εφαρμογές γνωριμιών;

Οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες το πρώτο που ψάχνουν είναι επικοινωνία. Θέλουν να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν. Να μιλήσουν με κάποιον καλό συνομιλητή έξυπνο με χιούμορ, «ατακαδόρο» και βέβαια να ακούσουν…κομπλιμέντα! (Πολύ σημαντικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη το τελευταίο).

Πάλι σε αντίθεση με τους άντρες οι γυναίκες φοβούνται το γρήγορο ραντεβού και αντί αυτού θέλουν να γνωριστούν καλά πρώτα και σε βάθος χρόνου. (Εδώ εξαιρούνται οι επαγγελματίες που αναφέρω πιο πάνω). Θέλουν χρόνο για να δουν αν τις ελκύει εγκεφαλικά ο άντρας από την άλλη πλευρά αλλά και να αποκτήσουν μια κάποια εμπιστοσύνη.

Ένας άλλος παράγοντας που κάνει τις γυναίκες να μην βιάζονται για γνωριμία από κοντά μόλις μιλήσουν με κάποιον είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι προνομιούχες σε αυτό το είδος γνωριμίας και προσέγγισης.

Ο λόγος είναι ότι οι άνδρες είναι πολλαπλάσιοι σε αριθμό μέσα σε μια εφαρμογή γνωριμιών. Πολλές φορές το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάνει και το 1000%, δηλαδή για κάθε μία γυναίκα να αντιστοιχούν 10 άντρες!

Και έτσι μια γυναίκα έχει την «πολυτέλεια» να δέχεται μηνύματα και έντονο φλερτ από δεκάδες διαφορετικούς άνδρες καθημερινά. Κάτι που προφανώς την κάνει να μην βιάζεται να βγει με τον πρώτο τυχόντα συνομιλητή…

Κάτι που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που χρησιμοποιούν εφαρμογές για γνωριμίες τώρα: Όλο και περισσότερες γυναίκες δίνουν πρωταρχική σημασία σε αυτό και το ψάχνουν με μανία.

Τι είναι αυτό; Το να τις ελκύσει και να τις διεγείρει δηλαδή εγκεφαλικά πρώτα κάποιος στον υπέρτατο βαθμό και όλα τα άλλα έρχονται μετά.

site gnwrimiwn
Οι γυναίκες κατά κύριο λόγο αναζητούν επικοινωνία και την εγκεφαλική ”διέγερση” και δεν βιάζονται να βγουν ραντεβού
Εφαρμογές γνωριμιών – Τσατ / «Πικάντικη» συζήτηση / Βρώμικα λόγια

Κάτι άλλο που ψάχνουν και οι άντρες και οι γυναίκες με τις γυναίκες όμως αυτή τη φορά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, είναι το chat. «Πικάντικη» συζήτηση σεξουαλικού περιεχομένου  χωρίς όρια. Με σκοπό την διέγερση και απώτερο σκοπό την δημιουργία φαντασιώσεων και την αυτοϊκανοποίηση στο κρεβάτι ή στον καναπέ του σπιτιού εύκολα ανέξοδα και με ασφάλεια. Σημεία των καιρών;

Στην εποχή της απομόνωσης και της δυσκολίας σύναψης μιας σχέσης το να εκτονώνεται κάποιος έστω και με αυτόν τον τρόπο είναι η κάλυψη μιας ανάγκης. Έστω και στον περιορισμένο αυτό βαθμό για κάποιους. Κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την φυσική/φυσιολογική ερωτική επαφή ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα.

Τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος σε μια εφαρμογή γνωριμιών;

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν άντρα σε τέτοιες εφαρμογές είναι να πέσει θύμα απάτης. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί (και συμβαίνει κατά κόρον) σε ανυποψίαστους χρήστες αυτών των ιστοσελίδων. Μέσω αυτού που έχει γίνει γνωστό ως «Russian Brides»(Ρωσίδες νύφες) και αναφέρεται σε κάτι που ξεκίνησε από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Αμέτρητα επίσης είναι τα ψεύτικα προφίλ (fake profiles).

Ψεύτικα προφίλ με ψεύτικα στοιχεία και φωτογραφίες με σκοπό να εξαπατήσουν και να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστους χρήστες αποσπώντας τους χρήματα ή προσωπικά δεδομένα.

Όμορφες κοπέλες μετά από την online γνωριμία να ζητούν κάποια χρήματα με σκοπό να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Για να κάνουν γνωριμία και από κοντά με τον καλό της καρδιάς τους. Τον άνθρωπο που μίλησαν εμπιστεύτηκαν και ερωτεύτηκαν.

Λίγα στην αρχή, περισσότερα στην συνέχεια για χαρτιά βίζες εισιτήρια για αγορά κάποιου κινητού καλοκαιρινών ρούχων κλπ . Τα χρήματα φεύγουν συνήθως με Western Union και συνήθως χάνονται όπως και η υποψήφιες νύφες.

Είναι μια καλοστημένη παγίδα! Διάβασε ΕΔΩ πως ακριβώς λειτουργεί.

Ποτέ, μα ποτέ δεν στέλνεις χρήματα. Ακόμα και αν πρόκειται για 80-100 ευρώ που μπορεί να σου ζητήσει μια κοπέλα από την Βουλγαρία μόνο και μόνο για τα εισιτήρια. Γιατί κατά 99,9% θα τα χάσεις!

Σε κάθε περίπτωση μεγάλη προσοχή όσον αφορά τις γνωριμίες μέσω ίντερνετ με αλλοδαπές γυναίκες αν είσαι άντρας. Και αν είσαι γυναίκα μεγάλη προσοχή όσον αφορά το sexting. Αλλά και την πιθανότητα να πέσεις σε κάποιον εμμονικό / παρανοϊκό κλπ…

gnorimies online

Υπάρχουν ίσως εκατοντάδες τέτοιες εφαρμογές γνωριμιών αλλά προφανώς δεν είναι όλα αξιόλογα και αξιόπιστα.

Οι 10 δημοφιλείς προτάσεις για την Ελλάδα με τυχαία σειρά:
1. Badoo

Παρέχει το πιο σύγχρονο περιβάλλον από τεχνική και αισθητική άποψη με πάρα πολλά μέλη παγκόσμια. Προσοχή κατά την πληρωμή μέσω sms!

Θα πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό απενεργοποίησης της πάγιας πληρωμής από την αρχή και να τον έχετε αποθηκεύσει κάπου. Γιατί κάθε εβδομάδα θα συνεχίζει να την κάνει από μόνο του μετά την αρχική πληρωμή ακόμα και αν έχετε διαγράψει το προφίλ!

2. Sxeseis

Ελληνική πλατφόρμα γνωριμιών με λίγα σχετικά μέλη και γενικότερα ηλικίες 35+. Απλό στην χρήση και πιο φτηνό γενικά ως επιλογή χωρίς όμως δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών.

2 φορές το χρόνο γίνονται προσφορές στην συνδρομή πληρώνοντας 6 μήνες αποκτάς 12 πληρώνοντας 3 σου παρέχονται 6, κ.ο.κ…

3. SweetDate

Ένα από τα παλαιότερα ελληνικά σάιτ γνωριμιών εύκολο στην χρήση που υπόσχεται πολιτισμένο περιβάλλον και ποιοτικό περιεχόμενο. Η κίνηση του είναι σχετικά μικρή.

4. BlindChat

Ο ορισμός του ραντεβού στα «τυφλά» απλά ανοίγει ένα παράθυρο chat και ότι προκύψει. Δίνει την δυνατότητα αποστολής εικόνας και βίντεο κατευθείαν από το chat. Το σάιτ ζητά πληρωμή προκειμένου να μπορέσεις να συνομιλήσεις. Άπειρα τα ψεύτικα προφίλ…

5. PerfectDate

Ελληνικό  site γνωριμιών που γνώρισε μια μεγαλύτερη άνθηση τα προηγούμενα χρόνια λόγω και της προώθησης μέσω μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας μας. Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο δημοφιλές και γνωστό καθώς δεν διαφημίζεται ανάλογα. Χρησιμοποιείται αρκετά από ομογενείς που ζουν εκτός Ελλάδας και κυρίως Αμερική.

6. Milfakia

Είναι εμπνευσμένο από τον όρο που αναφέρεται σε, ώριμες γυναίκες. «Συνομίλησε – Φλέρταρε – Διασκέδασε» το μότο της πλατφόρμας για όσους ενδιαφέρονται για γνωριμίες στο συγκεκριμένο φάσμα ηλικιών. Trendy τα τελευταία 1-2 χρόνια στην Ελλάδα, γούστα είναι αυτά! Περί ορέξεως που λένε…

7. Ataktoflirt

Μια πιο extreme τοποθέτηση στον χώρο έχουμε από το «Άτακτο Φλερτ». Ανήκει στα ελληνικά σάιτ γνωριμιών και απευθύνεται σε ενηλίκους που ψάχνουν για κάτι που θα τους σπάσει τη ρουτίνα όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο σάιτ γνωριμιών :

«Αν η καθημερινότητά σου σε έχει κουράσει και “ψήνεσαι” να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, το Άτακτο Φλερτ είναι εδώ για σένα.» Φυσικά όχι δωρεάν…

Οι 2 δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών μέσω κινητού

εφαρμογές γνωριμιών

8. Tinder

Πολύ δημοφιλής εφαρμογή τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Λειτουργούσε τα πρώτα χρόνια μόνο σε κινητά αλλά η εταιρία έχει δηλώσει ότι σταδιακά θα το προσφέρει σε έκδοση για pc και ήδη αυτό γίνεται σε κάποιες χώρες. Πολλά μέλη με φωτογραφίες και κάποιες γενικές πληροφορίες πολύ εύκολο και πολύ άμεσο με την χρήση Swipe.

Αν ταιριάξεις με κάποιον, δηλαδή αν του κάνεις Like και σου κάνει και αυτός, μόνο τότε μπορείς να συνομιλήσεις μαζί του. Αν μη τι άλλο έξυπνο και πρακτικό γιατί «φιλτράρονται» εξ αρχής μηνύματα από προφίλ που δεν θα ενδιέφεραν κάποιον.

Εδώ θα βρείτε το Tinder για Android και εδώ για iOS

9. Okcupid

Το Okcupid (Okc) έγινε επίσης γρήγορα γνωστό και δημοφιλές. Καθώς συγκεντρώνει όλα τα καλά χαρακτηριστικά και την ευκολία του Tinder όσον αφορά την mobile εκδοχή του. Αλλά πέρα από αυτό παρουσιάζει περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη και είναι από τις εφαρμογές γνωριμίας που διαθέτει και έκδοση για pc κάτι που σίγουρα εξυπηρετεί πολλούς.

Έχει προστεθεί ένα φίλτρο επαλήθευσης φωτογραφιών και έτσι εάν κάποιος χρησιμοποιήσει φωτογραφία με δικαιώματα, η εφαρμογή την διαγράφει αυτόματα.

Εδώ θα βρείτε το Okcupid για Android και εδώ για iOS

10. Σε Αναζητώ | LiFo

Αφήσαμε για το τέλος αυτή την επιλογή για επικοινωνία και γνωριμίες μιας και δεν πρόκειται για καθαρόαιμη ιστοσελίδα γνωριμιών. Ως εκ τούτου δεν προσφέρει το περιβάλλον και τα εργαλεία ενός Dating Site αλλά μπορεί κάποιος να αναρτήσει μια αγγελία αναζήτησης με μια περιγραφή και ένα email. Αυτός που απαντάει συμπληρώνει επίσης ένα email  και πλέον όλη η υπόλοιπη επικοινωνία και η γνωριμία γίνεται μέσω των email και όχι στην σελίδα.

Παλιότερα ήταν γνωστό ως «Σε Είδα», είναι εντελώς δωρεάν δεν απαιτείται κάποια εγγραφή και είναι μια σελίδα με αρκετή κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι σε τέτοιου είδους εφαρμογές χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα. Καλή επιτυχία!