Αρχική » Σχόλια » Η φύση εκδικείται

Η φύση εκδικείται

Η φύση εκδικείται
Η φύση απλά λειτουργεί

Η φύση εκδικείται είναι ένα ατυχέστατο κλισέ που δεν θα μπορούσε να λείπει από τα χείλη και τα γραπτά των όλο και τραγικότερων δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε. αυτές τις ώρες. Το “Η φύση εκδικείται” όμως είναι μια μεγάλη μπαρούφα!

Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις που ο άνθρωπος “όψιμο θύμα” είναι ο “διαρκής θύτης” με μεγαλύτερο όπλο φυσικά την ανίκητη βλακεία του. Έτσι, το να λες “Η φύση εκδικείται” είναι σαν να υποστηρίζεις πως η βαρύτητα σε εκδικείται όταν πηδάς από τον 3 όροφο με στόχο να πετάξεις και καταλήγεις να σκας σαν καρπούζι στο έδαφος. Δε σε εκδικείται βλακάκο η φύση, η μαλακία σου γυρνάει μπούμερανγκ και σκάει στο γεμάτο σκατά κεφάλι σου.

Πολλοί θα σκεφτούν πως δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους κριτικές τώρα… Ποτέ δεν είναι ώρα για κριτική και μάλιστα ειλικρινής γιατί ποτέ κανένας δεν έχει όρεξη να ακούσει η να συνειδητοποιήσει πόσο ηλίθιος είναι. Ούτε καν αυτός που έχει καταγραφεί και σε βίντεο:

“Έχουμε φτάσει τους 13, αισίως, νεκρούς”… Αισίως ξεστόμισε αυτός… Όπως οι άλλοι το “Η φύση εκδικείται”… Χωρίς ίχνος σκέψης και κρίσης.

Ο άλλος σε κρατικό κανάλι είπε “Όλοι απευχόμαστε να μην ξαναεπαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο καταστροφής”… Τι είπε ο άνθρωπας!!!

Πέρα από το υπέρτατο “ξαναεπαναληφθεί” που είναι πλεονεκτικός πλεονασμός πλεονεξίας, η ουσία της “απευχής” του ήταν να επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο… και αυτός δημόσια και ζωντανά το είπε αλλά δεν έχω βίντεο, δυστυχώς.

…και οι άλλοι λένε “Η φύση εκδικείται”.

Επίσης, οι κυβερνώντες και το “από εδώ” στρατόπεδο επαναλαμβάνει ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να αποδοθούν ευθύνες. Χωρίς, φυσικά, να προσδιορίζει κανείς το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητηθούν και να αποδοθούν αυτές οι έρημες οι ευθύνες. Βέβαια, στην Ελλάδα που ούτε σε δημόσια υπηρεσία δε μπορείς να βρεις “τον υπεύθυνο” σιγά μη τον βρεις για να του αποδόσεις ευθύνη 15 θανάτων από… νερό.

Από την άλλη, έχουμε “τους άλλους” που ακόμα και για φαγητό που κάηκε στην κυρία Τούλα, στο Κουκάκι, φταίει ο Τσίπρας, η πολιτεία, το κράτος, κλπ. Άλλοι ρίχνουν πιο γενικές ευθύνες στην κλιματική αλλαγή, στην μόλυνση του περιβάλλοντος, στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, στον Τραμπ που έφυγε από την συνθήκη για το περιβάλλον και… η φύση εκδικείται.

Το ότι δικοί μας άνθρωποι έχουν μπαζώσει κοίτες χειμάρρων, το ότι “κόψαμε” οικόπεδα ακόμα και ποτάμια και πήγαμε και χτίσαμε όπου βρήκαμε δεν είναι πρόβλημα διότι “ότι έγινε, έγινε” και πρέπει το κράτος να φροντίσει να κάνει σωστά αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μη γίνονται τέτοια πράματα (να μην μας εκδικείται η φύση).

Μα βρε τενεκέ τα πιο σωστά αντιπλημμυρικά έργα είναι να γκρεμίσουμε το σπίτι σου που είναι χτισμένο πάνω στο ρέμα και να αποκαταστήσουμε την φυσιολογική ροή των υδάτων!

Θάνατοι από “θεομηνίες” (διότι θα ρίξουμε και στον Θεό καμιά ευθύνη… Σιγά μη μας γλύτωνε αυτός) συμβαίνουν κάθε μέρα. Εδώ ανεχόμαστε, ως είδος, να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας από πείνα και δίψα… την εποχή του 5G και των smartphones. Αλλά και οι θάνατοι έχουν ποιότητα και εντοπιότητα βλέπεις.

Δείτε ακόμη: