Αρχική » Σκυλιά & Ζώα » Η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ

Η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ

Ποια είναι η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ; Μια απορία που όλοι οι ιδιοκτήτες των μικρών, χαριτωμένων τετράποδων έχουν και ψάχνουν απάντηση. Όλοι οι σκυλογονείς ενδιαφέρονται για την υγεία και την ευτυχία των μικρών τους και τι σημαντικότερο και καθημερινό από την διατροφή.

καλύτερη τροφή για μαλτέζ
Ποια είναι η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ;

Οι Μαλτέζοι είναι φανταστικοί και πιστοί σύντροφοι που αμέσως γοητεύουν τους ιδιοκτήτες τους και τους γύρω τους. Συνήθως, όμως, έχουν ιδιοτροπίες στο θέμα διατροφής και κάνουν αμέσως τους ανθρώπους τους να αναζητούν την καλύτερη τροφή για Μαλτέζ.

Ενώ οι πολυτελείς τους κώμη μπορούν να τους κάνουν να φαίνονται λίγο σνομπ και αριστοκράτες, τα Μαλτέζ είναι εκπληκτικά ατίθασα και σκληρά κουτάβια. Για αυτό είναι και αγαπημένη ράτσα εκείνων που συνήθως προτιμούν τις βαριές και μεγαλόσωμες (δείτε εδώ τις πιο μεγαλόσωμες φυλές σκύλων) φυλές.

Αλλά για να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν υγιείς και ενεργητικά, πρέπει να τα προσέχουμε πολύ. Αυτό δεν σημαίνει μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση, την άσκηση και τη φροντίδα, αλλά και δίνοντάς τους ένα φαγητό που θα τους κρατήσει υγιείς και ευτυχισμένα για τα επόμενα χρόνια. Ψάχνουμε, λοιπόν, την καλύτερη τροφή για Μαλτέζ.

Παρόλο που στην αγορά υπάρχουν πολλές τροφές που θα κρατήσουν τα αγαπημένα σας Μαλτέζ υγιή και ευτυχισμένα, οι ακόλουθες 4 είναι σαφώς από τις καλύτερες επιλογές.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο ας δούμε μια λίστα με τις καλύτερες τροφές για Μαλτέζ και αναλύουμε στη συνέχεια για την καλύτερη τροφή για Μαλτέζ:

Καλύτερη τροφή για Μαλτέζ (Maltese) Διατροφικές Οδηγίες

Τώρα που έχετε μια λίστα με καλές τροφές για Μαλτέζ, είναι σημαντικό να μάθετε και να αναγνωρίσετε τις ειδικές απαιτήσεις της φυλής Maltese.

καλύτερες τροφές για μαλτέζ
Αυτή είναι η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ;

1. Μερικά Μαλτέζ έχουν ευαίσθητο στομάχι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρακολουθείτε με προσοχή τις συνήθειες απέκκρισης του κατοικίδιου ζώου σας (τα κακά του) και τη γενική υγεία του. Επίσης, να είστε προσεκτικοί για τα συστατικά που προκαλούν τα κοιλιακά πρόβλημα στο σκυλάκι σας. Τα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με προβιοτικά συχνά βοηθούν στην εξάλειψη των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.

2. Πολλά Μαλτεζάκια είναι επιλεκτικά (ή μίζερα) με το φαγητό τους. Σε αντίθεση με πολλές μεγάλες φυλές και μερικές άλλες μικρόσωμες φυλές που τρώνε οτιδήποτε μυρίζει σαν να ήταν ζωντανό κάποτε, τα Μαλτέζ δεν θα διστάσουν να αρνηθούν ένα φαγητό που δεν βρίσκουν ευχάριστο. Ευτυχώς, τα περισσότερα σκυλάκια παρουσιάζουν κάποιες προτιμήσεις, οι οποίες, όταν προσδιοριστούν, μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη τροφή για Μαλτέζ που σας ταιριάζει.

3. Τα Μαλτέζ έχουν τάση προς την παχυσαρκία. Τα Μαλτέζ είναι πολύ μικρά σκυλιά, τα οποία πρέπει να ζυγίζουν μεταξύ περίπου 4 και 6 κιλών. Δεν χρειάζονται πολλές θερμίδες για να υποστηρίξουν ένα τόσο μικρό σώμα, έτσι ακόμα και μερικές πρόσθετες θερμίδες ανά εβδομάδα μπορούν να μαζευτούν και να προσθέσουν ανεπιθύμητο πάχος.

Όλοι οι σκυλογονείς θέλουν το καλύτερο για το Μαλτέζ τους, diatrofi maltez
Όλοι οι σκυλογονείς θέλουν το καλύτερο για το Μαλτέζ τους και αναζητούν την καλύτερη τροφή για Μαλτέζ

Συνέχεια…

4. Μερικά Maltese υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις. Επειδή τα Μαλτέζ τείνουν να υποφέρουν από αρθρίτιδα (πιθανώς λόγω και της προδιάθεσης τους στην παχυσαρκία), είναι λογικό να επιλέγονται τρόφιμα εμπλουτισμένα με χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη. Τα τρόφιμα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά την διάρκεια της ζωής τους. Η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ θα πρέπει να περιέχει και αυτά τα συστατικά.

5. Οι Μαλτέζοι συχνά υποφέρουν από προβλήματα στα δόντια. Σε γενικές γραμμές, η ξηρά τροφή θα κρατήσει τα δόντια του κουταβιού σας καθαρότερα από ό, τι οι κονσέρβες και τα υγρά τρόφιμα. Έτσι, είναι γενικά προτιμότερο (και πιο προσιτό) να αποφεύγονται τα υγρά τρόφιμα όταν η φθορά των δοντιών και η ουλίτιδα είναι μερικές από τις βάσιμες ανησυχίες. Επιπρόσθετα, μερικές premium τροφές περιλαμβάνουν ειδικά χαρακτηριστικά καθαρισμού των δοντιών.


Ας δούμε τώρα ποια μπορεί να είναι η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ βλέποντας λεπτομερώς τις επιλογές μας…

Acana Adult (Cobb Chicken & Greens)

Σχεδιασμένη ν’ αντικατοπτρίζει την φυσική διατροφή η ACANA ξεχειλίζει με ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο, ολόκληρα αβγά από τις τοπικές φάρμες, καλκάνι αλιευμένο στο άγριο από το νησί Vancouver, φρούτα και λαχανικά από την ηλιόλουστη κοιλάδα Okanagan της British Columbia– όλα μας παραδίδονται ΦΡΕΣΚΑ για απαράμιλλη θρεπτικότητα και γεύση. Όλα αυτά δικαιολογούν την θέση της στη λίστα “Καλύτερη τροφή για Μαλτέζ”.

Στην θέση των συμβατικών υψηλού γλυκαιμικού δείκτη σιτηρών (ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι), η ACANA χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και στον ατμό Καναδέζικη βρώμη σαν χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά στις βραβευμένες μας εγκαταστάσεις στην Alberta του Καναδά. Η ACANA εγγυάται να διατηρήσει το μικρό σας σκύλο χαρούμενο και δυνατό και να έχει πάντα μια θέση στη shotlist “Καλύτερη τροφή για Μαλτέζ”.

Συστατικά της τροφής Acana Adult (Cobb Chicken & Greens)

Φρέσκο κοτόπουλο (11%), γεύμα κοτόπουλου (10%), γεύμα γαλοπούλας (10%), κόκκινες φακές, ολόκληρος πράσινος αρακάς (9%), κουκιά (8%), εντόσθια φρέσκου κοτόπουλου (συκώτι, καρδιά, νεφρό) (6%), γεύμα ρέγγας (5%), λίπος κοτόπουλου (5%), πράσινες φακές (5%), ολόκληρος κίτρινος αρακάς (4%), φρέσκα ολόκληρα αυγά (4%), φρέσκο ολόκληρο καλκάνι (4%), λάδι ρέγγας (3%), αποξηραμένο στον ήλιο άλφα-άλφα (3%), ίνες αρακά, χόνδρος φρέσκου κοτόπουλου (2%).

Αποξηραμένα καφέ φύκια, φρέσκια ολόκληρη κολοκύθα, φρέσκα ολόκληρα κολοκύθια, φρέσκα ολόκληρα δαυκία, φρέσκο kale, φρέσκο σπανάκι, φρέσκα φύλλα φυτού μουστάρδας, φρέσκα γογγύλια, φρέσκα ολόκληρα καρότα, φρέσκα μήλα Red Delicious, φρέσκα αχλάδια Bartlett, freeze-dried συκώτι κοτόπουλου, freeze-dried συκώτι γαλοπούλας, φρέσκα ολόκληρα κράνμπερι, φρέσκα ολόκληρα βατόμουρα, ρίζα πικραλίδας, κουρκούμη, γάλα γαϊδουράγκαθου, ρίζα κολλιτσίδας, λεβάντα, ρίζα μολόχας, καρποί τριανταφυλλιάς, enterococcus faecium (ζωοτεχνικό πρόσθετο).

ΠΡΟΣΘΕΤΑ: Χηλικός Ψευδάργυρος. Βιταμίνη Ε (συντηρητικό).

Τροφή για υγιές Μαλτέζ γεμάτο ενέργεια, melteze
Τροφή για υγιές Μαλτέζ γεμάτο ενέργεια

Θετικές Κριτικές

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που δοκίμασαν αυτή την τροφή καμαρώνουν για την εμπειρία τους. Οι ιδιοκτήτες λάτρεψαν τον κατάλογο των συστατικών (καθώς και τα αποτελέσματα βελτίωσης στην εικόνα του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου), ενώ τα σκυλιά το βρίσκουν πολύ νόστιμο. Επίσης, θεώρησαν καλό το επίπεδο τιμών.

Αρνητικές Κριτικές

Πολύ λίγοι ιδιοκτήτες που δοκίμασαν την Acana Adult (Cobb Chicken & Greens) παραπονέθηκε για το προϊόν. Ορισμένοι σκυλογονείς ανησυχούσαν για το ποσοστό πρωτεΐνης στη συνταγή. Ωστόσο, η ποσότητα που υπάρχει σε αυτό τη φόρμουλα δεν είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα υγείας, το αντίθετο.



ESSENTIAL FOODS Nautical Living Salmon

Η Essential Nautical Living είναι μία super premium χωρίς σιτηρά τροφή που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες σκύλους όλων των μεγεθών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η Nautical living παρασκευάζεται με φρέσκο αλιευμένο σολομό, πέστροφα, ρέγγα και εποχικά ψάρια.Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι ύψιστης ποιότητας. Ποιότητας που θα συνηθίσετε ως αναμενόμενη από την Essential.

Η τροφή συνιστάται για κνησμό ή θαμπό τρίχωμα. Η Nautical living έχει ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά σε Ωμέγα 3 έλαια που μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία παθήσεων του δέρματος και του τριχώματος. Χαρακτηριστικά που δίνουν και σε αυτή τον τίτλο “καλύτερη τροφή για Μαλτέζ”.

Συστατικά της ESSENTIAL FOODS Nautical Living Salmon

Φρέσκος και αφυδατωμένος σολομός, πέστροφα, ρέγκα, εποχικά ψάρια και αυγό: 77%. Το φρέσκο αντιστοιχεί στο 55% του συνόλου της τροφής. Λαχανικά, σπόροι, βότανα, μούρα, φρούτα εποχής, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία 23%.

Θετικές Κριτικές

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αγαπούν την  Essential Nautical Living χωρίς δημητριακά μετά από την 1η δοκιμή. Τα σκυλιά λατρεύουν τη γεύση, ενώ οι ιδιοκτήτες την ικανότητα της τροφής να βελτιώνει την υγεία του δέρματος και του μανδύα. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα ήθελαν σε μια τροφή για Μαλτέζ υψηλής ποιότητας. Θεωρούν πως δικαίως είναι στη λίστα “Καλύτερη τροφή για Μαλτέζ”!

Αρνητικές Κριτικές

Οι αρνητικές κριτικές για την τροφή είναι σπάνιες. Είναι μια κορυφαία επιλογή και τα παράπονα περιορίζονται στην συσκευασία, την τιμή και την διάθεση.

Μερικές από τις καλύτερες τροφές για Μαλτέζ, malteze
Μερικές από τις καλύτερες τροφές για Μαλτέζ

GO NATIVE με πάπια και μήλο

Η ξηρά τροφή για σκύλους Go Native από την Red Mills αποτελεί μια άριστα ισορροπημένη Grain Free τροφή. Γευστικές τροφές, υπερτροφές, φυτικά προϊόντα και με μια μοναδική πηγή ζωικής πρωτεΐνης, είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για το Μαλτέζ σας.  Η Go Native δεν περιέχει σιτηρά ή γλουτένη και είναι πλούσια σε βότανα. Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Είναι η τέλεια διατροφή βασισμένη στη δίαιτα Paleo, για έναν χαρούμενο και υγιή σκύλο.

Συστατικά της GO NATIVE πάπια με μήλο

Φρέσκια Πάπια 40%, Αποξηραμένη Πάπια 25%, Άμυλο Πατάτας, Γλυκοπατάτα, Λίπος Πάπιας 7%, Άμυλο Μπιζελιού, Ολόκληρος Λιναρόσπορος, Αποξηραμένα Φύκια, Υδρολυμένη Πρωτεΐνη Συκωτιού 1%, Χλωριούχο Νάτριο, Εκχύλισμα Μαγιάς, Αποξηραμένο Μήλο (ισοδύναμο με 5% φρέσκο μήλο), Αποξηραμένο Κράνμπερι (ισοδύναμο με 5% φρέσκο κράνμπερι), Υδροχλωρική Γλυκοζαμίνη, Θειική Χονδροϊτίνη.

Θετικές Κριτικές

Τα περισσότερα σκυλιά βρίσκουν το φαγητό πολύ νόστιμο και το τρώνε με όρεξη. Οι ιδιοκτήτες εκθειάζουν τη θρεπτική αξία του φαγητού και τα συστατικά. Πολλοί ιδιοκτήτες παρατήρησαν ότι βελτιώθηκε το δέρμα και το τρίχωμα του σκυλιού τους, καθώς και τα επίπεδα ενέργειας. Μερικοί ιδιοκτήτες δήλωσαν, ακόμη, ότι βοήθησε στη μείωση των προβλημάτων του σκύλου τους με τη χρώση δακρύων (τον επίμονο λεκέ από τα δάκρυα).



Αρνητικές Κριτικές

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα ή μειονέκτημα της  GO NATIVE με πάπια και μήλο είναι το υψηλό κόστος. Ωστόσο, πρέπει να αναμένετε υψηλότερη από την κανονική τιμή, όταν αγοράζετε ένα καλύτερο από το μέσο όρο τρόφιμο, φτιαγμένο με μια απίστευτη ποικιλία συστατικών. Συν ότι το χαμηλό κόστος στην τροφή μπορεί να σημαίνει αυξημένα έξοδα στον κτηνίατρο. Δεν παύει, όμως, να διεκδικεί επάξια μια θέση σαν καλύτερη τροφή για Μαλτέζ.

ACANA Prairie Poultry

Η ACANA PRAIRIE POULTRY περιέχει κοτόπουλο και γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής, αλλά και ολόκληρα αυγά από φωλιά, τα οποία παραδίδονται καθημερινά ΦΡΕΣΚΑ ή ΩΜΑ, σε WholePrey TM αναλογίες, από τοπικά αγροκτήματα. Χωρίς σιτηρά, και αυτή, υψηλού η ACANA Prairie Poultry ξεχειλίζει από θρεπτική ζωική πρωτεΐνη και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προάγουν βέλτιστη φυσική κατάσταση. Εύκολα χαρακτηρίζεται και αυτή η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ!

Συστατικά της ACANA Prairie Poultry

Γεύμα κοτόπουλου (25%), νιφάδες βρώμης (23%), φρέσκο κρέας κοτόπουλου (5%), φρέσκα εντόσθια κοτόπουλου (συκώτι, καρδιά, νεφρό) (5%), ολόκληρες κόκκινες φακές, ολόκληρος πράσινος αρακάς, ολόκληρες πράσινες φακές, φρέσκο κρέας γαλοπούλας (4%), φρέσκα ολόκληρα αυγά (4%), λίπος κοτόπουλου (4%), ολόκληρα ρεβίθια,ολόκληρος κίτρινος αρακάς, ολόκληρη βρώμη, έλαιο ρέγγας (3%), αποξηραμένο άλφα-άλφα, φυτικές ίνες από φακές, αποξηραμένα καφέ φύκια, φρέσκια κολοκύθα, φρέσκια κίτρινη κολοκύθα, φρέσκα δαυκία, φρέσκο πράσινο kale, φρέσκο σπανάκι, φρέσκα καρότα,φρέσκα μήλα Red Delicious, φρέσκα αχλάδια Bartlett, freeze-dried συκώτι κοτόπουλου (0.1%), αλάτι, φρέσκα κράνμπερι, φρέσκα βατόμουρα, ρίζα πικραλίδας, ρίζα κουρκουμά,γάλα γαϊδουράγκαθου,ρίζα κολλιτσίδας, λεβάντα, ρίζα μολόχας, καρποί τριανταφυλλιάς.

Πρόσθετα: Βιταμίνες A, D3, E, B5, Χολίνη, Ψευδάργυρος. Φυσική συντήρηση με Βιταμίνη E.

Η καλύτερη τροφή για Μαλτέζ… Επίλογος

Μερικές εταιρείες παράγουν τροφές που απευθύνονται σε διάφορες φυλές – συμπεριλαμβανομένων και των Μαλτέζ. Συχνά προσελκύουν την προσοχή των καλοπροαίρετων ιδιοκτητών, πρέπει όμως ,να σκέφτεστε βαθύτερα πριν υποθέσετε ότι αυτά τα τρόφιμα είναι ιδανικά για το κουτάβι σας.

Συχνά, οι μόνες διαφορές μεταξύ αυτών των προϊόντων και των υπολοίπων είναι οι ετικέτες και η συσκευασία. Επιπλέον, το μάρκετινγκ συγκεκριμένης φυλής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό θα ικανοποιούσε ακόμη και τις πιο βασικές απαιτήσεις που θα θέλατε από οποιοδήποτε φαγητό ή τροφή.

Μια δημοφιλής μάρκα, που έχει κωδικούς ειδικούς για φυλή και τύπους, δεν περιέχει καν μια ολόκληρη πρωτεΐνη και χρησιμοποιεί γλωσσικά τεχνάσματα για να αποκρύψει το γεγονός ότι είναι μια τροφή με βάση το καλαμπόκι.

Από την άλλη, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε μια συγκεκριμένη φόρμουλα φυλής. Οι διαφορές, όμως, πρέπει να έχουν νόημα για την εν λόγω φυλή και να φτάνουν πέρα από τη συσκευασία. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να βρείτε την καλύτερη τροφή για Μαλτέζ… το δικό σας Μαλτέζ.