Αρχική » Photos & Videos » Απίστευτα μικροσκοπικά γλυπτά στην μύτη ενός μολυβιού

Απίστευτα μικροσκοπικά γλυπτά στην μύτη ενός μολυβιού

μικροσκοπικά γλυπτά σε μολύβι
Έργα τέχνης υψηλής λεπτομέρειας στην μύτη ενός μολυβιού

Ο Salavat Fidai είναι ένας Ρώσος γλύπτης που δημιουργεί μικροσκοπικά γλυπτά στην μύτη ενός μολυβιού!

Ο Fidai ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος και πέρασε πάνω από 25 χρόνια στο επάγγελμα αυτό.  Το 2013, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία, άλλαξε επάγγελμα για να εργαστεί τελικά ως καλλιτέχνης.

Αρχικά ασχολήθηκε με την ψηφιακή φωτογραφία εστιάζοντας στην φωτογράφηση φρούτων και λαχανικών.

Το 2014, ο Fidai άρχισε να δημιουργεί μικρογραφίες σε σπιράλ , σπόρους κολοκύθας, ηλιόσπορους και κόκκους ρυζιού.  Αργότερα εκείνο το έτος, άρχισε να σχεδιάζει μικροσκοπικά γλυπτά έχοντας σαν βάση την μύτη ενός μολυβιού. Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική λόγω της εύθραυστης φύσης του γραφίτη και είναι πολύ συχνό φαινόμενο για τα μικροσκοπικά δημιουργήματα να καταστρέφονται κάποια στιγμή ακόμα και στην τελική φάση μιας δημιουργίας μετά από πολλές ώρες κόπου.

Μικροσκοπικά γλυπτά έργα τέχνης

Ο Salavat Fidai ξοδεύει από έξι έως δώδεκα ώρες κατά μέσο όρο για να δημιουργήσει ένα αγαλματίδιο. Ενώ περίπλοκα μοντέλα διαρκούν από δύο έως τρεις μέρες για να φτάσουν στην τελική τους μορφή. Χρησιμοποιεί ένα minimal μαχαίρι και ένα ειδικό μικροσκόπιο για να δημιουργήσει αυτά τα υπέροχα μικροσκοπικά γλυπτά.  Αρχικά χρησιμοποίησε μολύβια jumbo με διάμετρο γραφίτη(μύτης) 5 mm. Τώρα χρησιμοποιεί κυρίως μολύβια με μύτες διαμέτρου μεταξύ 0,5 και 2 mm!

μικροσκοπικά γλυπτά σε μολύβι
Απίστευτα μικροσκοπικά έργα τέχνης στην μύτη ενός μολυβιού!

Τα μικροσκοπικά γλυπτά του – έργα τέχνης – έχουν απεικονίσει χαρακτήρες από ταινίες και κινούμενα σχέδια, ζώα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, χαρακτήρες κόμικς, διάσημα έργα τέχνης, οικιακά αντικείμενα και αρχιτεκτονικές εικόνες.

Τα μικροσκοπικά γλυπτά του Salavat Fidai έχουν εκτεθεί στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, το Σάρτζα και την Αγία Πετρούπολη.  Οι θεατές συχνά χρησιμοποιούν μεγεθυντικούς φακούς για μπορέσουν να δουν τις λεπτομέρειες στα μικροσκοπικά αγαλματίδια του.  Είναι πλέον γνωστός ανά τον κόσμο μέσω μιας ιστοσελίδας και των social media και εμπορεύεται παράλληλα με διάφορους τρόπους τα έργα του.


https://www.salavatfidai.com/

@salavat.fidai