Αρχική » Photos & Videos » Χρονοδιάγραμμα – Οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες από το 1996-2019

Χρονοδιάγραμμα – Οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες από το 1996-2019

  1. χρονοδιάγραμμα οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες

Most Popular Sites 1996-2019

Με κάθε χρόνο που περνάει, ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού δεν θυμάται πλέον τις εικόνες να φορτώνουν γραμμούλα-γραμμούλα, ένα pixel κάθε φορά. Τον ήχο ενός 56κ μόντεμ ή την κυριαρχία των portals.

Το Data is Beautiful μας δίνει ένα “ζωντανό” χρονοδιάγραμμα με τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες όλων των εποχών. Ξεκινώντας από πολύ νωρίς, από τα πρώτα χρόνια που το ίντερνετ άρχισε να έχει μια σταθερή χρήση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα νούμερα αφορούν σε μηνιαίες επισκέψεις, ξεκινώντας από το 1996 και φτάνοντας στο 2019.

Όλα αυτά όχι πολύ καιρό μετά την έναρξη της τακτικής χρήσης του Διαδικτύου.

Πολλοί από τους κορυφαίους ιστότοπους το 1996 και το 1998 ήταν βασικά ενημερωτικές και ειδησεογραφικές σελίδες. Πύλες αναζήτησης (portals) και εταιρείες. Όλα, εύκολα κατανοητά και σχετικά απλά.

Σήμερα, τα “σημεία επαφής” κάθε brand είναι διανεμημένα μεταξύ συσκευών (π.χ. εφαρμογές για κινητά και ιστότοποι για pc) και μια πληθώρα υπηρεσιών και υποεταιρειών (π.χ., ο αριθμός των εφαρμογών του Facebook). Ως αποτέλεσμα, οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου είναι σύνθετες, διασυνδεδεμένες μεταξύ τους και με εταιρείες sub brands και συνεργασίες.

Το βίντεο ξεκινάει με την AOL που στο απόγειο της είχε πάνω από 35εκ. χρήστες να συνδέονται μέσα από αυτήν. Μετά το Yahoo έχοντας την απόλυτη κυριαρχία εκείνα τα πρώτα χρόνια. Ίσως να εκπλαγείτε με το πόσο πρόσφατα οι σημερινοί online γίγαντες εμφανίστηκαν στην πρώτη δεκάδα.

Η εποχή των ερωτήσεων και της Google

Όταν οι άνθρωποι έχουν καίριες ερωτήσεις, στρέφονται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο για απαντήσεις, αλλά η ποικιλία πηγών για αυτές τις απαντήσεις συρρικνώνεται.

Ακόμη και στο κοντινό 2013, μπορούμε να δούμε ότι το About.com, Ask.com και Answers.com ήταν ακόμα μεταξύ των μεγαλύτερων ιστοτόπων της Αμερικής. Σήμερα, όμως, η Google φαίνεται ότι έχει εδραιώσει την θέση της ως η απόλυτη πηγή απαντήσεων.

Το βίντεο είναι διάρκειας 8:25′ και αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρον προσφέροντας και μια vintage χροιά. Ιστοσελίδες που δεν επισκεφθήκαμε ποτέ, ιστοσελίδες που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τους!

Οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες τότε και τώρα