Αρχική » Προϊόντα » Ο Chrome για Android σας επιτρέπει να κατεβάζετε σελίδες

Ο Chrome για Android σας επιτρέπει να κατεβάζετε σελίδες

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome για Android (έκδοση 55) θα είναι διαθέσιμη στο Google Play, όπως ανακοίνωσε πριν 2 μέρες η εταιρεία στην σελίδα της. Αυτή η έκδοση επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα του browser (προγράμματος περιήγησης) ως προς τις δυνατότητες κατεβάσματος (downloading). Τώρα θα μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρες ιστοσελίδες, καθώς και media, όπως βίντεο ή μουσική, και να τα αποθηκεύσετε για χρήση εκτός δικτύου.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει και εξοικονόμηση σε όσους έχουν ογκοχρέωση στα δεδομένα τους με την κινητή τους συσκευή, αλλά και να έχετε εξασφαλίσει υλικό για τις περιπτώσεις που δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο δίκτυο.

Ένα νέο τμήμα της εφαρμογής σας επιτρέπει να δείτε αυτές τις λήψεις που έχετε κάνει και να τις μοιραστείτε με άλλους χρήστες. Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά του Chrome 55 ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο ως μέρος της προωθητικής ενέργειας της Google στην αγορά της Ινδίας όπου η κάλυψη δικτύου δεν είναι μεγάλη και όπου ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (σε μεγάλο ποσοστό) να χρησιμοποιεί δεδομένα από τον πάροχο ή να έχει high end smartophones.

Η Google, επίσης, θα εισέλθει στην “ανακάλυψη περιεχομένου” (content discovery ) συστήνοντας και κατεβάζοντας ιστοσελίδες για εσάς, για πρόσβαση χωρίς σύνδεση. Αρχικά οι συστάσεις αυτές θα βασίζονται σε αυτά που είναι δημοφιλή σε τοπικό επίπεδο (local trends), αλλά με την πάροδο του χρόνου θα είναι όλο και πιο εξατομικευμένα με την βοήθεια των cookies και όχι μόνο.