Αρχική » Photos & Videos » Μυλοπόταμος Πήλιο – Η παραλία που δεν μοιάζει με καμιά

Μυλοπόταμος Πήλιο – Η παραλία που δεν μοιάζει με καμιά

Μυλοπόταμος Πήλιο Μαγνησία. Το Πήλιο αναφέρεται δικαίως ως το πιο όμορφο βουνό της Ελλάδας και αυτό γιατί το χαρακτηρίζει η πληρότητα από κάθε άποψη. Και ο Μυλοπόταμος είναι μια από τις πολλές ομορφιές αυτού του βουνού.

Δεν είναι μόνο το πράσινο  το υψόμετρο η θέα και το χιονοδρομικό. Είναι οι αμέτρητες πηγές  που τρέχουν νερό όλο το χρόνο. Είναι η απίστευτη ποικιλία βλάστησης που δεν συναντάς σε κανένα άλλο βουνό. Είναι τα λουλούδια που ευδοκιμούν μόνο εκεί είναι τα μονοπάτια που οδηγούν σε εντυπωσιακούς προορισμούς.

Είναι τα 24 πανέμορφα χωριά του Πηλίου και τέλος είναι οι μοναδικές παραλίες. Έτσι το Πήλιο ξεχωρίζει γιατί προσφέρεται για κάθε εποχή του χρόνου και καλύπτει  κάθε απαίτηση.

Μυλοπόταμος Πήλιο – Εξωτική ομορφιά

Πηγαίνοντας από μικρό παιδί  ένα πράγμα ξέρω: ότι και απλά τον γύρο του Πηλίου να κάνεις  χωρίς κάποιον συγκεκριμένο προορισμό, θα αποζημιωθείς από την ομορφιά της φύσης και τις εικόνες . Μιλώντας για καλοκαίρι οι παραλίες του ανατολικού Πηλίου στην πλευρά του Αιγαίου έχουν ότι μπορεί να ζητήσει κανείς. Καθαρές γαλάζιες θάλασσες μεγάλες αμμουδιές και πράσινο που πολλές φορές φτάνει μέχρι την παραλία.

Πάντα μου άρεσαν οι παραλίες που για να φτάσεις σε αυτές έπρεπε να περπατήσεις ένα μονοπάτι. Τέτοια είναι και ο Μυλοπόταμος. Και μάλιστα με 2 επιλογές, μία από χωμάτινο και μία από σκαλοπάτια που δημιουργήθηκαν πάνω στον βράχο στην νότια πλευρά της παραλίας.

Μυλοπόταμος Πήλιο – Όλα σε ένα

Ο Μυλοπόταμος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου και ίσως η πιο must. Είναι στην ουσία 2 παραλίες μια μεγαλύτερη και  μια μικρότερη. Οι οποίες χωρίζονται από ένα βράχο που στην βάση του έχει ένα πέρασμα που επιτρέπει να πας από την μια παραλία στην άλλη. Η μικρότερη παραλία πιο private και nature έχει και μια σπηλιά μέσα στο βουνό που προσφέρει σκιά και θαυμάσια θέα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Η παραλία του Μυλοπόταμου σε αντίθεση με άλλες παραλίες του Πηλίου ήταν πάντα ανοργάνωτη όσον αφορά ομπρέλες – ξαπλώστρες. Αν και λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια ένα μπαράκι. Και αυτό βέβαια ήταν στα συν, και έκανε τον Μυλοπόταμο να μοιάζει ανέγγιχτος από τον χρόνο και την εμπορευματοποίηση.

Μέχρι φέτος όμως που με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι είχαν κάνει την εμφάνιση τους και εδώ οι επί πληρωμή ομπρέλες και ξαπλώστρες. Φυσικά στο καλύτερο σημείο της παραλίας… Σημεία των καιρών; Τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο & Σεπτέμβριο σίγουρα θα απολαύσεις την παραλία πολύ καλύτερα μιας και τον Αύγουστο ο πολύς κόσμος αφαιρεί από την μαγεία και την ηρεμία του…

Ο Μυλοπόταμος αποτελεί το στολίδι του Πηλίου και αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί θα νομίζεις ότι ταξίδεψες σε κάποιο εξωτικό μέρος. Απέχει 52 χλμ. από τον Βόλο αν επιλέξει την διαδρομή μέσω Χανίων-Κισσού-Τσαγκαράδας. Με τέτοια ομορφιά και καθαρότητα νερού δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει γαλάζιες σημαίες και έχει φωτογραφηθεί από πολλά διεθνή περιοδικά. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα και μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας.

Ο Μυλοπόταμος κατά βάση είναι η παραλία της Τσαγκαράδας. Ενός πανέμορφου χωριού μέσα στο πράσινο τις ορτανσίες και την καταπληκτική θέα στο Αιγαίο.  Απέχει μόλις 7 χλμ. έχει πολλούς ξενώνες για όλα τα γούστα μια πολύ όμορφη πλατεία και δροσιά το βράδυ!

beach mylopotamos pilio
Μυλοπόταμος Πήλιο – Ξεχωριστός και εντυπωσιακός

Αν είσαι από αυτούς που έχουν πάει θα συγκινηθείς, αν δεν έχεις πάει σίγουρα θα το σκεφτείς. Ο Μυλοπόταμος σε περιμένει!

Μυλοπόταμος Πήλιο - σπηλιά
Στον Μυλοπόταμο αν είσαι τυχερός μπορείς να έχεις την απόλυτη σκιά
Μυλοπόταμος Πηλίου - δρόμος για την παραλία
Μυλοπόταμο Πήλιο – Αγνή ομορφιά
σκαλοπατια - παραλία μυλοπόταμος Πήλιο

Δείτε επίσης: Μακρινίτσα Πηλίου – Ένα διαμάντι στο βουνό των Κενταύρων