Αρχική » Προϊόντα » Σταματά το WhatsApp σε πολλές συσκευές

Σταματά το WhatsApp σε πολλές συσκευές

Καθώς διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους, εκατομμύρια χρηστών smartphone θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα κινητά τους, εάν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν WhatsApp.

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, αλλά όπως υποστηρίζει οι αλλαγές στην τεχνολογία απαιτούν την σταδιακή κατάργηση σε συσκευές με παλαιότερη τεχνολογία λόγο ασυμβατότητας.

“Αν και αυτές οι κινητές συσκευές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας, δεν προσφέρουν πλέον το είδος των δυνατοτήτων στις οποίες πρέπει να επεκτείνει τα χαρακτηριστικά της η εφαρμογή μας στο μέλλον”, δήλωσε εκπρόσωπος για WhatsApp.

Η εταιρεία έχει θέσει ως προθεσμία το τέλος του 2016 για αρκετές παλαιές συσκευές που θα δεν θα υποστηρίζονται πλέον.

Θα σας επηρεάσει η διακοπή της υπηρεσίας WhatsApp; Εδώ θα το μάθετε!

whatsapp-ios

Αν είσαστε χρήστες iPhone:

Το WhatsApp θα σταματήσει σύντομα την λειτουργία του σε οποιοδήποτε συσκευή iPhone 3GS, η οποία είναι η δεύτερης γενιάς συσκευή που κυκλοφόρησε το 2009.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι πως η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα σταματήσει, επίσης, να υποστηρίζεται σε οποιαδήποτε συσκευή τρέχει iOS 6. Αυτό σημαίνει, ενδεχομένως, οποιοδήποτε iPhone 4, 4S, ή 5 που δεν έχει ενημερωθεί για την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος  iOS 10.

Επηρεάζει, επίσης, κάθε πρώτη, δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη γενιά iPad που δεν έχει ενημερωθεί.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν έχετε την τελευταία έκδοση του iOS, μπορείτε να ελέγξετε στο iPhone σας με τη μετάβαση σας στο μενού “Ρυθμίσεις”, στη συνέχεια “Γενικά” και τέλος “Software Update”.

Αν είσαστε χρήστες Android:

Τηλέφωνα ή tablet με Android 2.1 ή 2.2 δεν θα υποστηρίζονται από το τέλος του έτους. Αυτό συμπεριλαμβάνει συσκευές που κυκλοφόρησαν μεταξύ Μαΐου 2010 και Νοεμβρίου 2011, από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η τελευταία έκδοση του Android είναι η 7.0, με την ονομασία Nougat, μα ακόμα δεν είναι ευρέως διαθέσιμη (έχει κυκλοφορήσει για ορισμένες συσκευές). Ελέγξτε ποια έκδοση του Android τρέχετε στο μενού “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνο ή το tablet σας και προχωρήστε σε Software Upadate ώστε να λάβετε την τελευταία έκδοση (Marshmallow).

Αν είσαστε χρήστες Windows:

Τα Windows Phone 7 κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο τον Οκτώβριο του 2010 και η ίδια η Microsoft σταμάτησε να τα υποστηρίζει το 2014. Έτσι δεν είναι μεγάλη έκπληξη που και το  WhatsApp παύει να υποστηρίζει τις υπηρεσίες του στις συσκευές με Windows Phone 7.

Αν είστε ακόμα χρήστης των Windows 7 θα πρέπει να κάνετε ενημέρωση το συντομότερο δυνατό.

blackberry-whatsapp

Για χρήστες BlackBerry και Nokia:

Η WhatsApp σχεδίαζε να εγκαταλείψει την υποστήριξη για το BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 και το Nokia Symbian S60 ταυτόχρονα με τα παραπάνω λειτουργικά συστήματα.

Ωστόσο, φαίνεται η εταιρεία ιδιοκτησίας Facebook αποφάσισε την παράταση της περιόδου υποστήριξης της για αυτές τις συσκευές ως τα μέσα του 2017.

Με νέα ενημέρωση στο επίσημο blog της, η WhatsApp λέει ότι οι συσκευές αυτές θα υποστηριχθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Η WhatsApp έχει παρουσία στο χώρο από το 2009 και έχει προσθέσει σιγά-σιγά όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στην υπηρεσία της. Κρυπτογράφηση end-to-end και βιντεοκλήσεις για παράδειγμα. Λόγω της cross-platform υποστήριξη της (λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα) έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο.

«Καθώς κοιτάζουμε μπροστά για τα επόμενα επτά χρόνια, θέλουμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στις πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιούν», δήλωσε η εταιρεία.

Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη συσκευή και θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε WhatsApp και το 2017, είναι μάλλον καιρός για μια αναβάθμιση και μια νέα κινητή συσκευή.

Εδώ μπορείτε να βρείτε συσκευές που δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με το WhatsApp!