Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Στο ρυθμό της σειράς Taboo

Στο ρυθμό της σειράς Taboo

Tom Hardy, πρωταγωνιστής της σειράς Taboo
Tom Hardy, πρωταγωνιστής της σειράς Taboo

Έχοντας “σπάσει” αρκετά ταμπού η έναρξη της σειράς Taboo του BBC, αν και δεν είναι τόσο “φρέσκα κουλούρια” μια που έχει βγει από τον Φεβρουάριο του 2017, είναι μια πολύ δυνατή σειρά στο μαύρο και διεστραμμένο φόντο του Λονδίνου του 1800…

Η ιστορία της σειράς Taboo ξεκινάει από το έτος 1814, όταν ο ήρωας James Delaney (Tom Hardy) επιστρέφει στο Λονδίνο ενώ όλοι ήταν σίγουροι πως ήταν νεκρός εδώ και πολλά χρόνια. Φτάνει εγκαίρως για την κηδεία του πατέρα του και αφήνει όλους όσους τον νόμιζαν να αναρωτιούνται ή να τρομάζουν για την συνέχεια. Ο πατέρας του είχε στη διαθήκη του ένα πολύτιμο κομμάτι γης στη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής που ονομάζεται Nootka Sound, το οποίο συμβαίνει να είναι ένα πολύ σημαντικό και αμφιλεγόμενο κομμάτι γης που διεκδικούν τόσο οι Η.Π.Α. όσο και το  Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δύο αυτά στρατόπεδα βρίσκονται σε πόλεμο, τον πόλεμο του 1812. Και οι δύο πλευρές θέλουν τη γη, αλλά ο Τζέιμς έχει άλλα σχέδια.

Η πλοκή της σειράς Taboo έχει τα πάντα! Από δράση και περιπέτεια, μέχρι δράμα, θρίλερ, αιμομιξία, μαγεία, σκοτωμούς, ξύλο, ίντριγκα, δολοπλοκίες, συμφέροντα, plot twists ου περιμένεις και άλλα που δεν περιμένεις. Η σειρά έχει κινηματογραφική πλοκή και σκηνοθεσία με το story να εξελίσσεται γρήγορα από επεισόδιο σε επεισόδιο, αν και οι ρυθμοί δεν είναι τόσο γρήγοροι. Η φωτογραφία και οι ερμηνείες, τόσο του Tom Hardy που αρχίζει να γίνεται master στο να ενσαρκώνει λιγομίλητους, σκοτεινούς ήρωες όπως ο Bane στο The Dark Knight Rises, The Revenant, Mad Max: Fury Road, The Drop όσο και των υπόλοιπων ηθοποιών του cast είναι σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τομ Χάρντι παίζει ένα χαρακτήρα “κράμα”  καλού και κακού, βρώμικου και καθαρού, σκοτεινού και πεφωτισμένου του 19ου αιώνα που οδηγεί σε ένα συναρπαστικό καινούργιο δράμα, όπως αυτό της σειράς Taboo του BBC…

Συμπρωταγωνίστρια του Hardy, που υποδύεται την ετεροθαλή αδερφή του Zilpha Geary είναι η ηθοποιός Oona Chaplin (εγγονή του γνωστού Charlie Chaplin) που όποιος βλέπει “Game of thrones” θα την θυμάται από το ρόλο της Talisa Maegyr η οποία σκοτώθηκε στον ματωμένο γάμο.

Δημιουργοί της σειράς είναι ο ίδιος ο Tom Hardy μαζί με τον πατέρα του τον Chips Hardy που είχαν την ιδέα να συνδυάσουν σε ένα ρόλο τους σημαντικότερους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες του 19ου αιώνα. Έτσι ο James Keziah Delaney είναι λίγο Bill Sykes, λίγο Magwitch, λίγο Heathcliff, λίγο Sherlock Holmes και λίγο Marlow από το  Heart Of Darkness.

Το σενάριο υπογράφει μαζί με τους Hardy ο Steven Knight (Peaky Blinders, Locke). Τα 4 πρώτα επεισόδια έχει σκηνοθετήσει ο Kristoffer Nyholm του The Killing. Μεταξύ των executive producers είναι και ο Ridley Scott. Παραγωγός της σειράς είναι ο Tim Bricknell (The Two Faces of January, Breaking and Entering).

“Οι άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν σύντομα καταλαβαίνουν ότι δεν έχω λογική…”