Αρχική » Προϊόντα » Το “νέο” smartphone της LG V30S ThinQ

Το “νέο” smartphone της LG V30S ThinQ

LG V30S ThiLG V30S ThinQ πόσο νέο άραγε...nQ πόσο νέο άραγε...
LG V30S ThinQ πόσο νέο άραγε…

Αυτό είναι το V30S ThinQ, το καινούργιο παλιό smartphone από την LG.

Αν ψάχνετε για μεγάλες και σημαντικές αλλαγές από το αρχικό V30, σίγουρα θα απογοητευτείτε από αυτήν την «ενδιάμεση» έκδοση. Το V30S ThinQ έρχεται μερά το άλλο «ενδιάμεσο» Lavender Violet για την ημέρα των ερωτευμένων…

Στην πραγματικότητα το V30S ThinQ διαφέρει από το πρωτότυπο στην μνήμη RAM με 6GB μνήμης, από 4GB. Επίσης, ο «αποθηκευτικός χώρος», ROM, κυμαίνεται από 128GB έως 256GB, σε σύγκριση με 64GB-128GB στην πρώτη έκδοση. Αυτή η οθόνη P-OLED δεν έχει το αυθεντικό, ανόμοιο χρωματισμό, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που κάποια V30 παρουσίαζαν και είναι… μπλε.

Για να είμαστε ακριβείς, η LG μας πουλάει το περσινό τηλέφωνο με μια φανταχτερή ενημέρωση λογισμικού και μνήμης. Αυτά τα νέα θα απογοητεύσουν όποιον περίμενε μια «φανταχτερή» ναυαρχίδα της σειράς G, αλλά η εταιρεία θέλει να αλλάξει (ξανά) στρατηγική.

Για κάποιους άλλους, πιθανόν, να είναι και καλά νέα… Κυρίως αυτούς που περιμένουν να πέσουν οι τιμές του LG V30.

O Ian Hwang (διευθυντής προϊόντων της LG) επιβεβαίωσε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα AI που παρουσιάζονται στο «νέο» V30S ThinQ τελικά θα καταλήξουν στο αρχικό V30 επίσης. Για να κάνει το όλο θέμα ακόμη πιο περίεργο και την απόκτηση του νέου τηλεφώνου να μοιάζει ακόμα πιο… άχρηστη. Φήμες που διέρευσαν αργότερα από ανθρώπους της LG υποστήριξαν αντίθετα ότι ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα AI δεν θα μεταφερθούν σε προηγούμενες συσκευές και ότι αυτές οι αποφάσεις θα γίνουν με βάση την αγορά… run and search που λένε (τρέχα γύρευε).

Οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε γιατί η LG έπρεπε να κάνει μια ολοκαίνουργια έκδοση, ενός υπάρχοντος τηλεφώνου, με περσινά χαρακτηριστικά για αυτά τα λίγα χαρακτηριστικά AI. Μάλλον στην προσπάθεια να «ανέβει στο τρένο που έχασε» κυρίως από την Huawei και το Mate 10 pro. Δεν είμαστε όμως πραγματικά σίγουροι.

Η LG «παλεύει» να βρει την θέση της στον «κινητό κόσμο», οπότε δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το LG V30S ThinQ κάπως μοιάζει σαν μια «αρπαχτή» για μετρητά. Ζητώντας από τους ανθρώπους να πληρώσουν για μια νέα έκδοση ενός τηλεφώνου με χαρακτηριστικά που είναι σε μεγάλο βαθμό συμβατά με το πρωτότυπο μπορεί να ενοχλούν, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά τα χαρακτηριστικά AI λειτουργούν πραγματικά καλά όπως λένε οι μαρτυρίες.

Η LG συνεργάστηκε με την εταιρεία EyeEm για να «εκπαιδεύσει» τον αλγόριθμό αναγνώρισης εικόνων σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια φωτογραφίες και στις περισσότερες από τις δοκιμές, αυτή η εργασία φαίνεται να έχει αποδώσει. Θα αξιοποιήσετε όλες αυτές τις μηχανές μάθησης μέσω της εφαρμογής κάμερας, όπου θα δείτε δύο νέες επιλογές κάτω από το σκόπευτρο: QLens και AI Cam.

Υποτίθεται ότι αναγνωρίζει προϊόντα και σε παραπέμπει σε ανάλογες σελίδες στο Amazon ή αναγνωρίζει και προτείνει ανάλογα στο Pinterest. Αυτά δουλεύουν ικανοποιητικά με περισσότερο καλή την απόκριση για το Pinterest.

Η AI Cam έχει 8 προεπιλογές: πορτραίτο, ζώο, πόλη/κτίριο, λουλούδι, ανατολή, ηλιοβασίλεμα, τροφή και. Είναι εντελώς περιττό, αλλά όλοι μοιάζουν να το «απολαμβάνουν», βλέποντας το AI «σε δράση».

Φτάσαμε στον Google Assistant. Ως επί το πλείστον, λειτουργεί ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς: “OK, Google”… “Hey, Google” σε αυτά ο βοηθός απαντά με ευχαρίστηση και λαμβάνει τα αιτήματά σας. Η διαφορά είναι ότι το V30S ThinQ  είναι το πρώτο τηλέφωνο Android με εντολές του Google Assistant για συγκεκριμένες συσκευές. Προς το παρόν, υπάρχουν 23 τέτοιες εντολές, που κυμαίνονται από “OK, Google, πάρε μια ευρυγώνια selfie” σε “Hey, Google, πάρε ένα ντοκιμαντέρ βίντεο.” Με την κάμερα να ανοίγει στην συγκεκριμένη cine λειτουργία.

Φωνητικές εντολές Google Assistant LG V30S ThinQ
Φωνητικές εντολές Google Assistant LG V30S ThinQ

Σε τελική ανάλυση, ίσως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν «άξιζε ο κόπος» μιας νέας συσκευής για αυτά τα χαρακτηριστικά (που πιθανόν να δούμε και στο «παλιό» μοντέλο) ή αν αξίζει η αγορά του από κάποιον που έχει το προηγούμενο… Μάλλον όχι.

Θα δούμε άραγε κάτι άλλο από την LG το 2018 ή αυτή είναι η «ναυαρχίδα» της εταιρείας στην MWC στην Βαρκελώνη;

Ο χρόνος θα δείξει…