Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Το Netflix στην Ελλάδα πλέον και επίσημα!

Το Netflix στην Ελλάδα πλέον και επίσημα!

Netflix στην Ελλάδα
Netflix στην Ελλάδα

Το Netflix στην Ελλάδα είναι προσβάσιμο από τις αρχές του 2016. Η δημοφιλής πλατφόρμα έδωσε από τότε την ευκαιρία και στους κατοίκους της χώρας να μπουν στον κόσμο της πιο δημοφιλούς n demand υπηρεσίας.

Όμως από αυτό το μήνα, από το Δεκέμβριο του 2017, το Netflix στην Ελλάδα θα αποκτήσει και επίσημη παρουσία. Με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές στις 12 Δεκεμβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη παρουσίαση, όπως ενημέρωσε με newsletter η πλατφόρμα.

Ο τρόπος που το Netflix στην Ελλάδα θα έχει επίσημη παρουσία δεν έχει γίνει γνωστός με κάθε λεπτομέρεια. Όλο αυτό τον καιρό η πλατφόρμα κάνει δοκιμές στην Ελληνική γλώσσα με Ελληνικό μενού στην εφαρμογή σε κινητές και μη συσκευές. Το γενικότερο πλάνο προσαρμογής στην εκάστοτε ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Κάθε χρονιά το Netflix ασχολείται με δυο Ευρωπαϊκές χώρες επενδύοντας σε υποτιτλισμό, μεταγλώττιση και μετάφραση του μενού στην τοπική γλώσσα μενού. Πέρυσι ήταν Τουρκία και η Πολωνία, από Ιανουάριο 2017 είχε αρχίσει δουλειά σε Ρουμανία και Ελλάδα.
  2. Όταν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ο υποτιτλισμός (γύρω στο 60-70%) εισάγεται στο σύστημα η εκάστοτε γλώσσα.
  3.  Στην συνέχεια έρχεται η διαδικασία ολοκλήρωσης του υποτιτλισμού (φτάνει συνήθως το 95%, καθώς πάντα εισάγονται νέα πράγματα) και φυσικά τής μεταγλώττισης, ώστε να είναι προσιτό όσο δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο στην γλώσσα τής χώρας. Με την μεταγλώττιση είναι δυνατή η παρακολούθηση προγραμμάτων ενηλίκων και σε άλλες κοινωνικές ομάδες (ανθρώπους με προβλήματα όρασης, δυσλεξίας, κ.α.).
  4. Σε μετέπειτα στάδιο εισάγονται στην πλατφόρμα ταινίες και σειρές της χώρας.
  5. Τέλος, κρίνοντας από την δημοτικότητα και απήχηση τής πλατφόρμας, γίνονται και παραγωγές του Netflix για την χώρα, με ηθοποιούς και γυρίσματα από την χώρα.

Με παρουσία σε 190 χώρες, το Netflix παρέχει μια μεγάλη συλλογή από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, πολλές από τις οποίες αποτελούν πρωτότυπες παραγωγές του όπως οι σειρές “House of Cards”, “Stranger Things”, “Narcos”, “Mindhunter”, κ.α.

Το Netflix στην Ελλάδα έρχεται επίσημα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε μέσα από την δημοφιλή πλατφόρμα αγαπημένες Ελληνικές σειρές και ταινίες και σύντομα Ελληνικές παραγωγές του Netflix!