AthensCon 2016 στο Tae Kwon Do Φαλήρου

Αρχική » Σχόλια » AthensCon 2016 στο Tae Kwon Do Φαλήρου

athenscon-gsok-01

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι λάτρεις των κόμικ και όχι μόνο βρήκαν σημείο συνάντησης στο κλειστό στάδιο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου και το AthensCon. Μια διοργάνωση που  έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή.

Λέγοντας “ποπ κουλτούρα” εννοούμε τις δημοφιλείς ασχολίες που ο κόσμος επιλέγει για να χαλαρώσει, να διασκεδάσει και να αφιερώσει χρόνο ευχάριστα, όπως οι συλλογές και τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα κόμικ, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι τηλεοπτικές σειρές, οι κινηματογραφικές ταινίες μέχρι και τα κοστούμια και το θεατρικό παιχνίδι (κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το cosplay) μα και το παιχνίδι και οι αναμνήσεις με παιχνίδια που μεγαλώσαμε (από arcade games μέχρι κούκλες και αυτοκινητάκια περασμένων δεκαετιών).

Άνθρωποι, λοιπόν, όλων των ηλικιών μα που κρατούν ακόμα το παιδί ζωντανό μέσα τους (όπως πρέπει) βρέθηκαν εκεί και μάλιστα σχημάτισαν και ουρές υπό βροχή για να προσέλθουν στο AthensCon 2016.

 

Στο φεστιβάλ γνωρίσαμε από κοντά: ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και celebrities που θα πήραν μέρος σε ομιλίες, έδωσαν αυτόγραφα και θα βγήκαν φωτογραφίες με τους επισκέπτες. Επίσης, παρακολουθήσαμε σεμινάρια και workshops που έγιναν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Γνωρίσαμε νέα χόμπι δοκιμάζοντας καινούρια video games, γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που φιλοξενεί το φεστιβάλ.

Κανένας δεν έφυγε με άδεια χέρια! Όλο και κάποιο καινούριο θησαυρό για τη συλλογή του από τους εκθέτες απέκτησε ο κάθε ένας, ακόμα και αν δεν ήταν κάτι που αγόρασε. Μια φωτογραφία με κάποιο από τα “ινδάλματα”, με τον Κιτ από τον Ιππότη της Ασφάλτου, την μηχανή του Κάπτεν Αμέρικα ή ένα αυτόγραφο από κάποιον καλλιτέχνη.

captain-america

Το συνέδριο αποσκοπεί να γίνει η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους στη χώρα, ενώνοντας υπό τη σκέπη του κουλτούρες πολλών, διαφορετικών χωρών. Στόχος είναι η οργάνωση ενός διήμερου που κανείς δε θα θέλει να χάσει τόσο για τους καλεσμένους που θα συμμετέχουν και τις εκθέσεις που θα φιλοξενούνται, όσο και για τις εκδηλώσεις, τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, και όλες τις μοναδικές εμπειρίες που θα προσφέρονται στα πλαίσια της εκδήλωσης. Το AthensCon επιθυμεί να προσελκύει τόσο τους κατοίκους της πρωτεύουσας, όσο και φίλους από όλη την Ελλάδα και να αποτελέσει ένα νέο πόλο έλξης για διεθνή τουρισμό χάρη στους καλεσμένους από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Έχει ακόμα “δρόμο” για να πετύχει τους παραπάνω στόχους, μα σίγουρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Εμείς το ευχαριστηθήκαμε πάντως!