Ρυθμός Quilombo – Ο ρυθμός της πόλης

Αρχική » Photos & Videos » Ρυθμός Quilombo – Ο ρυθμός της πόλης

Τους έχω συναντήσει, ακούσει και απολαύσει αρκετές φορές στην Αθήνα… Συμμετέχουν δίνοντας ρυθμό και χρώμα σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, από διαδηλώσεις, εκδηλώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, μέχρι και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Σε κάθε λογής δρώμενο οι Quilombo είναι εκεί!

Οι Quilombo ή το Quilombo υπάρχει από το 2004. Δημιουργούν συλλογικά μουσική με αφετηρία το πνεύμα της Βραζιλιάνικης κουλτούρας. Απευθύνεται, σαν ομάδα, σε όλο το κοινωνικό  φάσμα αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία της σύγχρονης κοινωνίας. Στην ομάδα ανήκουν όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν στον εαυτό τους τη δυνατότητα να πειραματιστούν μέσα από την μουσική και τους ρυθμούς.

Το Quilombo δεν είναι μόνο κρουστά όμως, κάνουν και μαθήματα θεάτρου, yoga, χορούς σε έναν δικό τους πολυχώρο στη Σερβίων 8, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

“Quilombo λέγονταν ο κοινότητες που δημιουργήθηκαν στη Βραζιλία από σκλάβους δραπέτες και κοινωνικά περιορισμένους πολίτες την εποχή της αποικιοκρατίας. Πήγαιναν σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να μην τους ξαναβρούν και δημιουργούσαν ομάδες αναζητώντας μια ελεύθερη ζωή”

Στα πρώτα του χρόνια ζωής, το σωματείο στεγαζόταν στην οδό Παραμυθίας, πολύ κοντά στον σημερινό Πολυχώρο. Είχε ουσιαστικά ένα στούντιο όπου η μπάντα βρισκόταν και έκανε τις πρόβες της.

Όπως αναφέρουν στην σελίδα τους:

“Μέσα σε λίγα χρόνια η μπάντα Quilombo ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και μαζί της το μήνυμα της συσπείρωσης γύρω από την έννοια της δημιουργικής κοινότητας στην οποία αναφέρεται το όνομά μας και η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα τον βασικό ιδεολογικό μας πυρήνα. Η πεποίθηση ότι η ενασχόληση με την τέχνη ειδικά μέσα από συλλογικές προσπάθειες προσφέρει απέραντη χαρά σε όλους και διευρύνει την επικοινωνία μεταξύ μας, μας οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσουμε το Quilombo Centro Cultural, ένα φορέα πολιτισμού που απευθύνεται σε όλους και που αποσκοπεί στο εξής να φιλοξενεί δραστηριότητες και εκδηλώσεις από όλα τα είδη τέχνης.”

Με τους Quilombo δραπετεύεις και απελευθερώνεσαι… τουλάχιστον μέσα από τους δικούς τους ρυθμούς όταν αυτοί γεμίζουν την πόλη.


Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες & Συγκροτήματα