Τι είναι το «Smartphone pinky» και πώς μπορείτε να το καταπολεμήσετε

Αρχική » Προϊόντα » Τι είναι το «Smartphone pinky» και πώς μπορείτε να το καταπολεμήσετε
smartphone pinky βαθούλωμα
Υπερβολική χρήση του κινητού που μπορεί να οδηγήσει σε μερική βλάβη (βαθούλωμα) του μικρού δαχτύλου

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εθιστεί. Και ισχυρίστηκαν ότι ο εθισμός στα τηλέφωνά τους προκαλεί βλάβη στα χέρια τους. Προκαλώντας ένα «βαθούλωμα» στο μικρό τους δάχτυλο, που ονομάστηκε «Smartphone pinky»

Σήμερα φαίνεται ότι υπάρχει μια εφαρμογή(ή και περισσότερες) για τα πάντα. Από την ανάγνωση την παρακολούθηση βίντεο/μουσικής έως τις αγορές και τις τραπεζικές συναλλαγές. Μπορούμε να κάνουμε σχεδόν οτιδήποτε χρησιμοποιώντας τα κινητά μας.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλοί άνθρωποι κολλούν στις οθόνες τους και περνάνε πολύ χρόνο σε αυτές χρησιμοποιώντας τα χέρια τους για τις διάφορες λειτουργίες.

Εάν είστε λίγο ‘’εθισμένος’’ με το κινητό σας, έχετε σκεφτεί ποτέ τι ζημιά μπορεί να σας προκαλεί; Και δεν μιλάμε για τα μάτια σας.

smartphone pinky βαθούλωμα

Τι είπαν κάποιοι για το Smartphone pinky

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν πρόσφατα ότι ο τρόπος που κρατούν το τηλέφωνό τους προκάλεσε παραμόρφωση.

Οι αποκαλούμενοι «Smartphone pinky» ισχυρίζονται ότι έχουν ένα βαθούλωμα ή μια κάμψη στο μικρό τους δάχτυλο από τον τρόπο που κρατούν το τηλέφωνό τους.

Ένα από αυτά τα άτομα μοιράστηκε στο Twitter ένα στιγμιότυπο του χεριού του, γράφοντας: “Έχω έναν πραγματικό τραυματισμό # iphone. Το δάχτυλό μου έχει λυγίσει και δεν θα ισιώσει. Πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που κρατάω το τηλέφωνό μου.”

Ένας άλλος είπε: “Το δάχτυλό μου είναι λυγισμένο γιατί το μόνο που κάνω είναι να κρατάω το τηλέφωνό μου όλη μέρα.”

Στο TikTok, ένας χρήστης με το όνομα @ cllopez2000 είπε: “Εντάξει, αναρωτιόμουν αν κάποιος έχει αυτό.

https://www.tiktok.com/@cllopez2000/video/6767586517310393605

“Εάν κρατάτε το χέρι σας με το  μικρό δάχτυλο στο κάτω μέρος του τηλεφώνου σας, θα αρχίσετε να παρατηρείτε λίγο βαθούλωμα μεταξύ της άνω και κάτω άρθρωσης του δαχτύλου.

Εφαρμογή Tik Tok: Ο απόλυτος οδηγός – Από αρχάριος σε viral

προβλημα και πονος στο χερι
Συνήθως έτσι κρατάμε το τηλέφωνο και με την χρήση επιβαρύνεται η συγκεκριμένη περιοχή του χεριού στο μικρό δάχτυλο
Αυτό ονομάζεται Smartphone pinky

Το βίντεο έγινε viral, με πολλούς ανθρώπους να λένε ότι είχαν και αυτοί κάτι ανάλογο – αλλά πόσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο άραγε; Ζητήσαμε από έναν ειδικό υγείας να μοιραστεί τις σκέψεις του.

Η Pareena Patel από το LloydsPharmacy, δήλωσε: “Δεν υπάρχουν ακόμη κλινικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα smartphone μπορούν να βλάψουν συγκεκριμένα τις αρθρώσεις σας. Ούτε πρόκειται για επίσημη ιατρική κατάσταση ή όρο. Υπάρχουν όμως λόγοι να πιστεύουμε ότι η υπερβολική χρήση τηλεφώνου μπορεί να επηρεάσει τη μυϊκή μας λειτουργία και μπορεί βλάψει τις αρθρώσεις μας ιδιαίτερα στην περιοχή του αντίχειρα και του καρπού.

“Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι ο επαναλαμβανόμενος τραυματισμός του στελέχους (RSI) είναι μια συνήθης πάθηση που επηρεάζει τους μύες και τα νεύρα εάν είναι υπερβολική η χρήση ή υπόκεινται σε συχνές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Επομένως, είναι πιο πιθανό τα άτομα που χρησιμοποιούν τα smartphone τους να αντιμετωπίσουν RSI.

“Κάποια έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αντίχειρα και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη λειτουργία των χεριών.” Προκαλώντας τενοντίτιδα και τοπικές φλεγμονές.

Η Pareena συνέχισε προτείνοντας μερικούς τρόπους για την ανακούφιση του πόνου στο χέρι σας. Και για τη μείωση του κινδύνου να προκληθούν τραυματισμοί και πόνος από την χρήση του τηλεφώνου.

5 ώρες την ημέρα στα Social Media τριπλασιάζουν τις πιθανότητες για κατάθλιψη

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Απεριόριστο ίντερνετ στο κινητό παντού!

Αντιμετώπιση – 3 απλοί τρόποι
  1. Ασκήσεις με απαλό χέρι

Η ειδικός συμβουλεύει: «Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στα δάχτυλά σας, υπάρχουν μερικές ήπιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να τεντώσετε τους μύες σας και να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

“Για αυτήν την άσκηση απλά πρέπει να σφίξετε το χέρι σας σε μια γροθιά, ακολουθούμενη από απαλά απελευθερώνοντας και τεντώνοντας τα δάχτυλά σας. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί έως και πέντε φορές την ημέρα, με μια επανάληψη πέντε κάθε φορά.”

  1. Τεχνική Αλεξάντερ

«Υπάρχει μια τεχνική που πιστεύεται ότι βοηθά στη βελτίωση των μυοσκελετικών προβλημάτων, γνωστή ως τεχνική Alexander.

Αν και αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για ορθοστατικά προβλήματα, ορισμένες από τις αρχές της μπορεί να σας βοηθήσουν σε σχέση με τον πόνο στα χέρια / δάχτυλα. Βοηθώντας σας να κατανοήσετε πώς οι κινήσεις σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τηλεφώνου, επηρεάζουν όλα τα μέρη του σώματός σας.

“Οι αρχές περιλαμβάνουν την προσεκτική προσέγγιση στις καθημερινές σας δραστηριότητες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι σας ωφελούν και δεν σας βλάπτουν. Αυτό είναι παράλληλα κατανοητό ότι η σχέση ανάμεσα στο κεφάλι, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία στο σώμα.”

Site γνωριμιών στην Ελλάδα – Τι να επιλέξεις τι να προσέξεις | Dating Sites

Ίσως η λύση για τα περισσότερα προβλήματα
  1. Απομακρυνθείτε – Μειώστε την χρήση

Η Pareena εξηγεί: “Αυτή είναι η πιο προφανής, αλλά η αποτοξίνωση από τη χρήση του κινητού σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους πόνους που αντιμετωπίζετε στα χέρια σας. Θα πρέπει να δοκιμάσετε να ορίσετε χρόνο κατά τον οποίο δεν θα χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για μια περίοδο. Ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για μία ώρα, θα είναι μια καλή αρχή.

“Αυτό δεν είναι καλό μόνο για την υγεία του σώματος σας, αλλά και για την ψυχική σας υγεία. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε και να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας επίπεδο σε μια επιφάνεια μπροστά ή σε μία βάση. Έτσι ώστε να αποφύγετε να το πιάσετε με το χέρι σας και να χρησιμοποιήσετε απλά τα δάχτυλά σας για τις λειτουργίες αφής.”

10+1 φωτογραφίες με το κινητό από το Εδιμβούργο